Nem sikertörténet a svéd integráció, maguk a kormányzó szociáldemokraták is úgy látják, hogy tarthatatlan a jelenlegi bevándorláspolitika – mondta Flamm László külügyi szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A sikertelenség egyik oka az oktatás; az 1990-es években nagyon sok olyan menekült érkezett Svédországba Európán kívülről, akinek a leszármazottai nem hajlandók részt venni a svéd oktatásban, így munkanélküliek lesznek, kívül rekednek, illetve sok más negatív következményt is von maga után ez a folyamat – fejtette ki.

A szakértő elmondta: a migráció továbbra is vezető téma Svédországban. A jelenlegi átmeneti kisebbségi kormány szigorította a menekültpolitikát, illetve történtek változások a bevándorláspolitikában. Próbálják megerősíteni a rendőrséget, valamint átalakítani az oktatást, megoldani az önkormányzatok finanszírozását, mert az integrálás költségei egyre magasabbak az országban.

Flamm László hangsúlyozta: a svéd társadalom mindig befogadó volt, megadják a lehetőséget a vallási, etnikai kisebbségeknek, hogy gyakorolják szokásaikat, ápolják hagyományaikat. Az ország most próbál egyensúlyt teremteni a migrációs kihívások és a hagyományos svéd befogadó, integráló jóléti állam között – tette hozzá.

A sikertelen svéd kormányalakítási kísérletekről a szakértő elmondta: a jelek szerint egyik párt sem hajlandó feladni a programját. A helyzet lassan tarthatatlanná válik, mert november közepén el kell fogadni az új költségvetést, valamint új kormányt kell alakítani. Ha ez nem történik meg, akkor legkésőbb december 25-éig új választásokat kell kiírni, amire hatvan éve nem volt példa Svédország történetében – mutatott rá.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
szakértő és az M1 aktuális csatornán ??? ne már mitől lenne szakértő??? csak ócska propaganda seggnyaló! =))
kokopelli
@RonaGyuri: ..én sok szakértői véleményt olvasok (itt is) a nyugati helyzetekről!
Csodálkozom is azon,hogy olyanok írnak véleményt (itt is),akik már többször meg-
rágott hülyeséget készpénznek vesznek! Tele vagyok rokonokkal és ismerősök-
kel (a hócipőm is) akik simán elmennének külföldi tudósítóknak a saját konyhá-
juk elhagyása nélkül is! ;-)
RonaGyuri
@RonaGyuri: bocs gyorsan küldtem el: szóvak tegyük hozzá, hogy az M1-nek válogatott szakértői vannak: a leghülyébbek és leggátlástalanabbak
Csizmás Kond
az egész nyugati hatalmi rend összeomlása nem itt és most történik...azt már nagyon rég aláássák, csak most jutott idáig...
kokopelli
@RonaGyuri: ...nem nehéz,csak mindkét oldalt kell ismerni! A virágzó magyar,és a
rothadó nyugati rendszert is!Sajnos "a zemberek" a rothadót választják,különben nem
kellene a "gyere haza magyar" hülyitést propagálni! Mire is jönnének "haza"? Éjfélre?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.