Törökországba utazott Gina Haspel, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója hétfőn este, a látogatást hivatalosan nem jelentették be, és a The Washington Post című lap megkeresésére a CIA szóvivője nem is kívánt reagálni a hírre.

Hasogdzsi-gyilkosság: A CIA igazgatója Törökországba utazott

A lap nevük elhallgatását kérő tisztségviselőkre hivatkozva közölte az értesülést.

Haspel kedden érkezik Ankarába, amikor Recep Tayyip Erdogan török elnök várhatóan helyi idő szerint kora délután beszédben tárja fel mindazt, amit Dzsamál Hasogdzsi szaúd-arábiai újságíró meggyilkolásáról a török hatóságok tudnak.

Amerikai elemzők szerint a CIA-igazgató ankarai látogatása jelzi az amerikai hírszerző közösség erőfeszítését, hogy részletesen megismerhesse és értékelje a törökök birtokában lévő információkat, beleértve azokat a törökök által már többször említett hang- és videofelvételeket, amelyek a gyilkosságot rögzítették. Az amerikai hírszerzés egyre szkeptikusabban fogadja a történtek szaúd-arábiai magyarázatát. A The Washington Post információi szerint figyelmeztették is a Fehér Házat, hogy a gyilkosságot nem követhették el a szaúdi vezetés tudta nélkül.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: Youtube, CNN

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.