Betiltották az iskolatáskák viselését egy angliai középiskolában.

Az iskolában azt a döntést hozták, hogy a diákok csak addig hordhatnak magukon iskolatáskát, ameddig bemennek az intézménybe, illetve onnann haza, a tanítási órák között tilos a táska viselése.

Az iskola vezetése a döntést azzal indokolta, hogy a gyermekek táskái nagyon nehezek, így komoly egészségügyi károkat okozhat a  táskák cipelése.

Azt javasolják az iskola diákjainak, hogy az iskolában csak arra a tanórára szükséges eszközök, könyvek és íróeszközök legyenek a tanulóknál, ahova éppen tartanak.

Betiltották az iskolatáskát az egyik középiskolában

Az új rendeletet nem minden diák fogadta kitörő lelkesedéssel. Egy tanuló úgy fejezte ki a felháborodását a tilalom miatt, hogy egy mikrohullámú sütőbe pakolta a könyveit, a tanszereit, majd azt cipelve járkált óráról órára.

A diák szerint nem tesznek jót ezzel a tiltással a tanulóknak, sőt, akár a nebulók jegyei is rosszabbodhatnak, emellett borzasztó rossz is a felszereléseket kézben cipelni a folyosókon. A fiú egy petíciót indított a tilalom ellen, amit pár napon belül 463 szülő és diák alá is írt, alátámasztva azt, hogy nevetséges, ha a diákok nem hordhatnak iskolatáskát magukkal.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(DailyMail, Blikk)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Az általános iskolában egyenesen a táska felkészíti a gyerekeket a gerincbetegségekre és csodálkoznak hogy sok a rokkant felnőtt.
TASzSz
@1magyar: Így igaz! Túl sok cuccot hord haza a gyerek!
solidedge
Nem az iskolatáskával van a baj. Azzal a sokadik reformmal ami úgy telerakta a gyerekek táskáit.
szep napot
A terrorizmustol felnek, szarnak ok a diakokra (es mar a diakoktol is).
Veleda
Boldog lennék, ha kishazánkban ez lenne a legnagyobb gond az oktatásban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.