Merav Michaeli, az izraeli parlament, a kneszet képviselőnője veszélyesnek nevezte a gendertudományok egyetemi oktatásának magyarországi megszüntetését a Háárec című újságban.

A feminista Michaeli az akadémiai és a szólásszabadság megsértésének minősítette a magyar döntést, mely szerinte független a biológiai sajátosságoktól, s a nők elnyomását és a férfiak privilegizált helyzetét igazolja.

Az ellenzéki, baloldali Cionista tábor pártszövetség parlamenti frakcióját, és a kneszet feminista szekcióját vezető Michaeli egyben azzal vádolta az izraeli kormányt, hogy miközben nagylelkűen támogatja az Orbán Viktor magyar miniszterelnök ideológiájához hasonló izraeli intézményeket, közben elsorvasztja a humán tudományokat és a genderszakokat tanító egyetemeket.

Michaeli Kasztner Rezső unokája, aki a második világháborúban a Budapesten székelő zsidó mentési bizottság egyik vezetője volt, majd Izraelben parlamenti képviselő, akit egy szélsőséges fiatal az ötvenes évek végén lelőtt, mert együttműködéssel vádolta a nácikkal.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Én meg azt nevezem veszélyesnek, hogy mindenféle külföldi beleszóljon az ország dolgába!
Ez a "gendertudomány" - bármi is legyen - , egy jó nagy baromság! Aki akarja, tanulmányozza, de ne az állam költségén!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.