Yuval Noah Harari izraeli történész a 21 lecke a 21. századra című könyvében arra keresi a választ, milyen globális kihívásoknak kell megfelelnie a közeljövő uralkodó társadalomirányító rendszerének. Az egyik fejezetben az igazság illetve az igazságtalanság, valamint a valóság illetve a fikció elkülönítésének nehézsége is szóba kerül. Az alábbiakban az e részekben felvetett megállapításokból szemlézek néhány gondolatot, majd a bejegyzés végén – röviden – a könyv egészéről is elmondom a véleményem.

Forrás: urbanlegends.hu
Feltöltő: ibn Said
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ibn Said
Az emberek többsége ilyen:

– “Fizetek neked havi harminc dollárt, te pedig cserébe engeded, hogy napi egy órán át mossam az agyad, és olyan politikai és kereskedelmi előítéleteket ültessek el benne, amilyeneket akarok.”
– “Te megengeded nekem, hogy napi egy órán át mossam az agyad, én pedig cserébe nem kérek semmit ezért a szolgáltatásért.”
Harari szerint az épeszű emberek többsége az elsőt kapásból elutasítja, a második viszont százmilliók számára vonzó – annak ellenére, hogy az elsőnél rosszabb ajánlat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.