Elfogadhatatlan összevegyíteni a jogállamisággal összefüggő európai uniós eljárások miatt indított vitákat a migrációs politika terén kialakult vitákkal – jelentette ki Manfred Weber, az Európai Parlament (EP) néppárti frakciójának vezetője a pártcsalád strasbourgi sajtótájékoztatóján kedden, a magyar kormány óriásplakátjaira vonatkozó kérdésre válaszolva.

Weber hangsúlyozta, nem tisztességes dolog összekapcsolni a Judith Sargentini holland zöldpárti EP-képviselő által előterjesztett, majd elfogadott jelentést, amely a jogállamisággal kapcsolatos eljárásról szól, és a migrációs politikát, azoknak ugyanis "semmi közük egymáshoz".

Manfred Weber beszólt Orbánnak

Fotó, címlapi kép: MTI/AP/Olivier Matthys

Arra emlékeztetett, hogy a jogállamiság kérdésének vitája két téma köré csoportosult, a civil szervezeteket érintő magyarországi szabályozás és a Közép-európai Egyetemet érintő felsőoktatási törvény köré. Mint elmondta, számára és a pártcsalád többsége számára kívánatos a civil szervezetek működése, mert ez a modern társadalom részét képezi. A CEU esetében pedig a tudomány szabadságának kérdéséről van szó, ami szintén európai alapelv – szögezte le.

A frakcióvezető kiemelte, el lehet vetni a migránsok uniós tagországok közötti, kötelező kvóták szerinti elosztásának rendszerét, ahogyan több ország is megteszi ezt, azonban a jogállamisági vitának ehhez semmi köze sincsen – húzta alá.

"Tanácsosabb lenne, ha Orbán Viktor irányt változtatna, és kompromisszumra jutna mindkét kérdést illetően, amelyekről kötelezettségszegési eljárások vannak terítéken" – fogalmazott Manfred Weber.

Reményét fejezte ki, hogy mindezeket a kérdéseket sikerül nyilvános viták útján tisztázni.

(MTI)

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Nemhogy nem tisztességes,de idióta dolog párhuzamot vonni a Sargentini jelentés,és a migráció között.Ezt csak Bivalybasznád-alsón Bözsi-Julis-Maris stb nénikékkel lehet megetetni,akik kizárólag az m1-et nézik,és más infójuk a dologról nincs.De hogy közpénzből még rohadt-drága óriásplakátokat is csináltatnak,amivel orbán tulajdonképp kiröhögteti magát,mert akik olvasták a jelentést,innentől kétségbevonják orbán szövegértési képességeit.De Brüsszel most már tisztán látja,(a jelentés nélkül is) hogy orbán egy nagy kamugép
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
..Na ez is hazugsággal kezdi...épp hogy az a szargentini a bevándorláspolitika ránkkényszerítése miatt kezdett a jelentésbe...vagy már letagadják az is ?
Sámannus
@tulipan: Orbán pontosan úgy hány mint az itteni hívei. A halfarka pedig a szemétszállító brigádok szégyene, hogy itt büdösödik, és rontja a levegőt.
tulipan
HÁT UGYI? Ez a sokadik dolog, amit anarancsos Daaqgdék
tulipan
Na igen! Ott normális EMBEREK élnek, akiknek nem ÉLETCÉLJUK az irigység és a gyűlőlködés, mint a magyarorknak!!!
444.hu/2018/10/26/svedorszagi-magyarok-a-migraciorol-a-sved-identitas-resze-hogy-ok-egy-befogado-nep

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.