Oroszország kénytelen lesz célba venni azokat az európai országokat, amelyek amerikai közepes és rövid hatótávolságú rakétákat fogadnak majd be azután, hogy az Egyesült Államok felmondja ennek a fegyverkategóriának a megsemmisítéséről megkötött, úgynevezett INF-egyezményt.

Putyin: Moszkva kénytelen lesz célba venni az amerikai rakétákat befogadó európai országokat
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Erre Vlagyimir Putyin orosz elnök figyelmeztetett szerda este az olasz vendégével, Giuseppe Conte olasz kormányfővel közös moszkvai sajtóértekezletén. Kilátásba helyezte, hogy Oroszország szimmetrikusan fog válaszolni azokra a lépésekre, amelyeket az Egyesült Államok fog megtenni a szárazföldi telepítésű, közepes és rövid hatótávolságú rakéták megsemmisítéséről megkötött (INF) szerződés felmondása után

"Ha az Egyesült Államok kivonul az INF-megállapodásból, a legfőbb kérdés az lesz, hogy mit tesz majd az újonnan hozzáférhető rakétákkal. Ha Európába szállítják őket, akkor a válaszunknak természetesen tükröznie kell mahjd ezt"

- mondta az orosz vezető.

"És azoknak az európai országoknak, amelyek ebbe beleegyeznek (az amerikai rakéták területükre telepítésével), meg kell érteniük, hogy saját érdekeiket egy lehetséges rakétacsapás fenyegetése mögé helyezik" – tette hozzá,

Mint mondta, Oroszország képes lesz gyorsan reagálni, Kifejezte reményét, hogy november 11-én módja lesz majd a témát megvitatni Donald Trump amerikai elnökkel. Megismételte, hogy az Egyesült Államok semmivel sem bizonyította, hogy Moszkva megsértette volna az INF-egyezményt, azt állította ugyanakkor, hogy Washington megtette ezt.

Kijelentette, hogy Moszkva számára nem volt meglepetés a szerződés felmondásának bejelentése, mert az amerikai kongresszus által elfogadott költségvetés finanszírozza a közepes és rövid hatótávolságú rakéták fejlesztését.

Elmondta azt is, hogy Moszkva és Róma tanulmányozzák annak lehetőségét, hogy miként lehetne Olaszországot csatlakoztatni a Török Áramlat földgázvezetékhez, valamint hogy az orosz gázt Európába déli útvonalon elvezető csővezetékeket építsenek ki.

Kérdésre válaszolva Putyin kijelentette: nincs érvényben politikai jellegű korlátozás azzal kapcsolatban, hogy az orosz Nemzeti Jóléti Alap olasz állampapírokat vásároljon. Hozzátette ugyanakkor, hogy ilyen befektetésről nem esett szó a Contéval folytatott tárgyalásain. Az orosz miniszterelnök megerősítette, hogy nem kért Putyintól ilyen eszközvásárlást, hozzátéve, hogy egy központ bank szuverén alapja akkor hoz ilyen döntést, ha abban jó üzletet lát.

Conte kijelentette, hogy mielőbb véget kellene vetni az Oroszország ellen a Krím elcsatolása és az Ukrajnában való beavatkozása miatt bevezetett uniós gazdasági szankcióknak. Kitért ugyanakkor annak a kérdésnek megválaszolása elől, hogy kormánya kész lenne-e megvétózni a büntetőintézkedések hatályának meghosszabbítását. Annyit mondott ezzel kapcsolatban, hogy Róma szeretné meggyőzni a többi európai kormányt arról, hogy előrelépés csakis a párbeszéden keresztül lehetséges.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Van egy kcsög szomszédunk és amikor kérdőre vontam egy rongálás miatt, akkor veréssel fenyegetett engem. Amikor a fiam számon kérte tőle az elhangzottakat, azóta kuss van. A férjemet a kcsög közelébe sem engedem, mert rossz vége lenne... putyin is így fog járni. Addig fenyegetőzik, amíg valaki jól tökön nem rúgja!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
@Yoda69: s Őfenesége csak nyal és csak nyal ezerrel
Levendula
Van egy kcsög szomszédunk és amikor kérdőre vontam egy rongálás miatt, akkor veréssel fenyegetett engem. Amikor a fiam számon kérte tőle az elhangzottakat, azóta kuss van. A férjemet a kcsög közelébe sem engedem, mert rossz vége lenne... putyin is így fog járni. Addig fenyegetőzik, amíg valaki jól tökön nem rúgja!
justhpeter
Általában a gazdaságilag képtelen országok vezetői hajlanak az erőszakos megoldásokra, no meg az eredendően esztelenek - Putyin, Trampli, Orbán, Kim Dzsong Un.
papa.49
Megint a szokásos, Moszkva ,,visszaüt,, !!!
Nessy
Ez is úgy fog kezdődni, hogy a másik visszaüt!
Az olaszok mát ott tartanak, hogy nem is probléma a Krim félsziget annektálása Putyin részéről. Jöhet a többi!
Persze a háború kirobbantói majd ülnek az atombiztos óvóhelyeiken, a nép meg így járt!
Ha belegondolunk, hogy egy cezaromániás elmebeteg milyen világégést tudott kirobbantani pár évtizede, akkor most ne legyenek kétségeink az eredményről.
Yoda69
@Levendula: Csak az a baj hogy ez a tokonrugas konnyen jelentheti az emberiseg veget.
Nessy
@Yoda69: Majd jönnek a csótányok! Nekik nem árt a sugárzás!
Aztán pár évezred után ők is keresik az emberiség kihalásának okát, mint mi a dinókét.
Gauntlet
Pedig amazokat pont védekezés gyanánt rakták oda. tehát ha valaki védekezni mer...
anima
A Botas-ban botoxolt, aki eljutott az elődjei szintjére...
Miért nem támad meg Oroszország másokat?
Mert a saját népét támadja folyton-folyvást.
Ennyire béna pöcs gyíkok ezek az oroszok.
anima
Észak-Korea is ráirányítja a rakétáit valahova, ahova sikerül.
libellle
@Shikari: hahahahaha uriember. elég erdekes elképzelésed van az urakról, putin egy gyilkos!!! egyszerüen egy gyilkos.
kokopelli
@libellle:a cca 65 -éves "lazaizmú" pacal,aki félmeztelenül fotóztatja magáta tajgán
(csak nem a mézeskalács-házikót keresi?) magát medvére várva,otthon meg süldő-
judósokkal edz a szőnyegen,csak nyomja a propagandát!Elszállt az idő,és a nyugat
még mindíg leszarja!
Most nem a "gulág" a divat,hanem a méreg,a "sugárzó anyagok,vagy csak az egy-
szerű eltünés! Az NDK-ban kémszolgálatot teljesítő blut-komcsi nagyot fejlődött!
;-))))))))))))))))))))))))))))
kokopelli
@akárki: Nemtom,hogy a Vladi benne van-e a Clinton- és az Obama család ill.
a Soros Gy. postai csőbomba kézbesítésében? Tegnap óta kutatnak a merénylők
után! :-((
Commenter
Disznó öböl is?...végül is, pár hónapja teljesen nyíltan kimondta, hogy nagyon sajnálja az egykori SZU felbomlását. Szerintem újra valamiféle keleti blokkot szeretne, amit az orbán/azeri/ félék segítségével szeretne létrehozni ki tudja hogyan...
GeoCravker
@kokopelli: Nem neki kell átúszni a jeges Dunát.
Ellenben a KGB-ben semmire se vitte volna, ha mély lelkiséggel él meg mindent.
Gyanítom: ha szükségesnek látja, akkor Budapestet, vagy akármelyik szomszédot szemrebbenés nélkül letörli a térképről. Akár szó szerint is.
kokopelli
@Levendula: Az analógia pontos!A hervadásnak indult "tajga Rambó",kompen-
záljálni akarja az idő elmúlását! Az elődeinek egy része legalább a "Továris Mali-
gán"-nal foglalkoztak! Még jó,hogy csak önveszélyes voltak!..lásd a hálából kita-
lált vodka neveket! ;-))
magyarbakancs
Azt hangoztatta a fáma ,hogy nálunk nincs atom rakéta.
1980 években mentőztem egy éjszakai szállítás után Sümegről visszafelé Tarján dörögnél, Szovjet 8 telenyes rakéta hordozók masíroztak az úton.
Kollégám ki rakétázó volt a hadseregben ilyeneket vezetett.
Mondja nézd a kék csíkot a hordozón na ezek atom rakéták.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.