Sajtóértesülés szerint Angela Merkel nem indul el ismét a CDU elnöki tisztségéért.

Merkel lemond a CDU elnöki tisztségéről

Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetője érkezik a párt elnökségi ülésére Berlinben 2018. október 29-én. Sajtóértesülések szerint Merkel az ülésen bejelentette, hogy nem indul el ismét a CDU elnöki tisztségéért a párt decemberi kongresszusán. MTI/EPA/Omer Messinger

Angela Merkel német kancellár nem indul el ismét a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöki tisztségéért a párt decemberi kongresszusán, német sajtóértesülések szerint ezt pártja elnökségi ülésén jelentette be hétfőn Berlinben.

A döntés közvetlen előzménye a Hessen tartományban vasárnap rendezett törvényhozási (Landtag-) választás, amelyen a CDU ugyan az első helyen végzett és folytathatja a kormányzást eddigi koalíciós partnerével, a Zöldekkel, de 1966 óta a leggyengébb eredményt, 27 százalékot ért el.

Angela Merkel 2000 óta vezeti a CDU-t. Eddig rendre azt hangoztatta, hogy a pártelnöki és a kancellári tisztség elválaszthatatlan egymástól, a két pozíciót ugyanannak a személynek kell betöltenie.

Forrás: MTI

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
bunkó fityesz-funok ne örömködjenek, mert csak olyan jöhet, aki nem anyáskodik a retardált dagadt törpétek mellett! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
@durbincs: Van válámi gondod, Te narancos seggynyaló hafarok?? Tusdod egyáltalán,mi is az a "migránsfan": Netán hajszárítót nevezik errefelé Ploestiben igy? Esetleg, néhány litri bányalóvizeletpálesz elfogyasztása után? Te agyatlan nyomi Dinka?
Ja, hogy Téged bizonyára, az anyáddal együtt, még születésed előtt a varangyok is elraboltak ? így már tán érthető mért ilyen mértékben korlátozott az elméd ...
Eriksson
@kokopelli: Hogy miről szóltak a hangok, azt leírtam.
A témához valami értelmeset esetleg?
tulipan
@durbincs: Mi van hülye narancsos seggnyaló halfarok Sügér? Zordon Dinka , iszákos ha már ma is berúgtál ,legalább józanodj ki ,brutále 30IQ-s ?varangy ispotályozott ?
tulipan
@durbincs: Tán csak nem. törtét válámi, ott nálad Ploestiben Te narancos seggynyaló hafarok?? Tudod egyáltalán,mi is az a "migránsfan": Netán hajszárítót nevezik errefelé Ploestiben igy? Esetleg, néhány litri bányalóvizeletpálesz elfogyasztása után? Te agyatlan nyomi Dinka? Ja, hogy Téged bizonyára, az anyáddal együtt, még születésed előtt a varangyok is elraboltak ? így már tán érthető mért ilyen mértékben korlátozott az elméd ...
kokopelli
@Eriksson: nem a támát írtad le,hanem büfögtél valamit a "lahme Ente"-ről! Oszt annyi!
Igaz,ha megfizetik "mé ne"? (kik? mikor? hol? az Wurst!?) ( ;-)))))))
Legalább annyit írnál idegenből (nem N.o-ból),mint amit a "facebook-os" Kovács Éva hazudik odaátról,akkor megértenélek!)
Eriksson
@kokopelli: Innen nézve te vagy idegen, aki még gondolkodásban és írásában is emigrált.
Lapozzunk. Nem egy újságot olvasunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.