Sajtóértesülés szerint Angela Merkel nem indul el ismét a CDU elnöki tisztségéért.

Merkel lemond a CDU elnöki tisztségéről

Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetője érkezik a párt elnökségi ülésére Berlinben 2018. október 29-én. Sajtóértesülések szerint Merkel az ülésen bejelentette, hogy nem indul el ismét a CDU elnöki tisztségéért a párt decemberi kongresszusán. MTI/EPA/Omer Messinger

Angela Merkel német kancellár nem indul el ismét a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöki tisztségéért a párt decemberi kongresszusán, német sajtóértesülések szerint ezt pártja elnökségi ülésén jelentette be hétfőn Berlinben.

A döntés közvetlen előzménye a Hessen tartományban vasárnap rendezett törvényhozási (Landtag-) választás, amelyen a CDU ugyan az első helyen végzett és folytathatja a kormányzást eddigi koalíciós partnerével, a Zöldekkel, de 1966 óta a leggyengébb eredményt, 27 százalékot ért el.

Angela Merkel 2000 óta vezeti a CDU-t. Eddig rendre azt hangoztatta, hogy a pártelnöki és a kancellári tisztség elválaszthatatlan egymástól, a két pozíciót ugyanannak a személynek kell betöltenie.

Forrás: MTI

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
bunkó fityesz-funok ne örömködjenek, mert csak olyan jöhet, aki nem anyáskodik a retardált dagadt törpétek mellett! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
..."Sajtóértesülés szerint Angela Merkel nem indul el ismét a CDU elnöki tisztségéért."...

na, ez megintcsak megszopat egy országot...lemond a pártelnökségről? na és? csak jobb jöhet...
Inkább az országa, és az eu vezetéséről kellene lemondania, és elmenni egy migránstáborba ételosztónak..
RonaGyuri
bunkó fityesz-funok ne örömködjenek, mert csak olyan jöhet, aki nem anyáskodik a retardált dagadt törpétek mellett! =))
szep napot
Mission completed. Remelem valami torokot valasztanak, aki megoldja az egyre sulyosabb nemetkerdest.
tulipan
Csak nyugi, Narísok! Majd csak 2021-től!
kokopelli
@tulipan: csak a hír felét tudják értelmezni Orbánék! Ha egy igazi férfi CDU-s
jön,akkor "ßopásch" lesz Pannoniában!Még a hivatali idejét kitölti Merkel,és
azután nem jelölteti magát!Mecsoda különbség! ;-)
justhpeter
@36: Ja ! Itt élkegyelmű van, legyen ott is !
Peller Anikó
Épp ideje már banya.

Persze mindig csak rosszabb lesz, mert idióta az terem bőven.
kokopelli
@36: Azt a féleszű bajort? Akkorát vesztett a bajor választáson,mint a vak a
a "Dart"-ban!A többi német tagállamokban halálra röhögnék magukat a jelölte-
tésén! (;-))))))
Rockxy
Állítólag az utódja már megvan és eléggé meleg.
Férjezett férfi.
De lehet hogy csak pletyka, felejcsük is el.
JAJMÁR
@Peller Anikó: Hm, minek örülsz akkor? "ha mindig csak rosszabb lesz" ?
JAJMÁR
Angela Merkel már vastag és szép betűkkel beírta magát a világ történelemkönyvébe. 18 év hosszú idő ilyen magas poszton, ahol folyamatosan, minden nap, minden pillanatában minden mondatnak, mozdulatnak politikai jelentősége van.

Az biztos, hogy hatott, és pozitívan... mégis, elindult a világ valami olyan visszafordíthatatlannak tűnő negatív irányba, hogy ennek megfordításához új emberek, új erők kellenének. De lehet, hogy nincsenek ilyen erők, és megtörténik, amit egyébként senki se akarhat!
Én se akarnék részt venni ebben Merkel helyében. De le a kalappal előtte, bár a köztévé úgy adta be a hírt, hogy "megbukott", én úgy értelmezem a döntését, hogy van bátorsága visszalépni, és van bátorsága belátni, hogy vissza kell lépnie!
Halljátok, hatalomittas férfinép? Ez a BÁTORSÁG!
csak úgy....
@Peller Anikó: vissza sírod még a "banyát" ..., merkel után jön a 7 szük esztendö!
JAJMÁR
Egyébként nem lemond, hanem bejelentette, hogy nem indul! ami egészen más megítélés alá esik Cikkíró! A gondolkodó emberek körében :)
csak úgy....
@JAJMÁR: Merkel nem az a típus,ki könnyen föladja és pénzért sem lehet ,csak úgy "megvásárolni", mint a napkeleti kollégáit...
Peller Anikó
@JAJMÁR: mitől örülnék? Ez nem öröm, tévedsz. Csak nem lehet büntetlenül hagyni egy akkora melléfogást ami rombadönti Európát, összecsapnak felette a hullámok.

Ő nem bűnöző (mint a mienk), hanem egy elcseszett vallásos pics, akarommondani banya.

Sokkal hamarabb, sokkal hamarabb kellett volna lépnie és jóvátennie hirtelen felindulásból elkövetett hülyeségét és napokon belül határzárat kellett volna létesítenie.

Nem megvárni, hogy ebből várat építsen az órbangeci és közben milliók törjenek át a határon.
Kopacsi bacsi
@RonaGyuri: El mész te a jó bárcás kurva édesanyádba mert agyon verlek!!
Kopacsi bacsi
@RonaGyuri: El mész te a jó bárcás kurva édesanyádba mert agyon baszlak!
tulipan
@Peller Anikó: UgyanÍGY óbégathattak 2000 éve a Római Birodalom lakosai IS, amikor a környező "barbár'", azaz nem római lakos népcsoportok tízezrei, beözönlöttek az akkori '"civilizált" RÓMA területére! Hahaha!
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ...bátorság...összebaszták európát, kivetkőztették létéből, megfosztották hovatartozásától...és mindez után büntetetlenül leléphet...hát ez a mai erkölcs.
kokopelli
@Rockxy: ..nem igaz,mert eddig csak öten nyilatkozták,hogy ők átvennék
a "pártvezetést! Ki az aki állítólagos esélyes!Erzähle uns ! (;-)
libellle
@szep napot: Na ja törököt lehetne. Valószinü nem ugy lesz. ellenben bárki lesz Magyarország kormányára definitiv negativan fog hatni. Merkel azert volt és van kritizálva mert nem küldte vissza 2015 öszén a 450000 menekültet Magyarországra. Lenyelte a szemét orbántól ezt a békát is azert, hogy aZ EU -ban megmaradjon az EPP-nek a többség. Nem lenne problema ennyi menekült vagy bevándorlo, ellenben 10 nap leforgása alatt akármennyire vagyunk szervezettek nem tudtunk evvel helyzettel bánni. Különösen azert nem mert egy sem volt regisztrálva. Ez az ami nekünk választóknak sem tetszik. Amennyiben egy szervezetben valki ugy viselkedik mint ahogyan Magyarország fömufftija, akkor csupán egy járharó ut azt az országot ki kel zárni a szervezetböl.
libellle
@36: ja igaz seehofer lenne ott nállatok a legjobb. Szegény már nem normális semmit nem megszervezni lerendezni minden meghaladja képességeit. Amiota valamilyen bohoc miniszter lett azota a kaosz perfekt.Szerintem az egy super konstelácio lenne orbán+seehofer. Ti lennetek a világ cirkuszai. Legalább valamiben jok.
libellle
@Peller Anikó: na bizonyára tükörbe néztél
libellle
@Rockxy: az egy nö de nem az a férfi akire te gondolsz. Ez is egy rosz választasa volt Merkelnek ugyanis az szerencsétlen sem az egészségüggyel foglalkozik hanem más témakba magyaráz bele, amiröl szintén behatárolt fogalma. van.
libellle
@Peller Anikó:" Csak nem lehet büntetlenül hagyni egy akkora melléfogást ami rombadönti Európát, összecsapnak felette a hullámok." ezt az üzenetet küld a vezérednek, és putinnak. Hidd el még soha életedben nem lenne ekkora telitalálatod. Ugyanis a Francia Vörös-keresztesek akik Törökörszágban teljesitettek szolgálatot azok szeme elött adogattak a ruski- agentek a szerencsétlen menekülteknek 2500 €, hogy induljanak el Europa felé. Ott kapnak házat, pénzt, Autot. Azt gondoltam már még arra a részre is aholtt e élsz gondolom Timbuktu eljutott ez a tény. Az osztrák a nemet kanzlerin és az aljas orbán telefonkonferezen megbeszélték, hogy a pályaudvaron fogva tartott3-3500 személy induljon el Austria felé. De ez is tény erröl Merkel, Faymann többszörösen nyilatkozott!!! Mit tett a vezéred putin parancsára elinditotta az összes menekültet Magyarországrol. Tudom, hogy nem érted amit leirtam, de ne legyenek kétségeid afelöl, hogy bárki követ Merkelt nektek régen rossz!!!
teuton
Latom, a gumicsizmas meg mindig nem tanult meg olvasni.
1. Merkel nem lemondott, hanem nem jelölteti magat 2019-ben az elnöksegre, mert az több evre szol.
2. Azt is mondta, hogy 2021-ig kancellar marad, amennyiben a nagykoalicio megmarad.
3. 2021-ben 65 eves lesz es nyugdijba megy, mint minden mas nö. (A ferfiaknal a korhatar 67 ev.)
Mi ebben a hirben akkor olyan meglepö???
kokopelli
@teuton: ..nem érdemes vitatkozni a bérirogatókkal!A TV-t nem értik mert németül van,
a híreket a NET-en nem értik,mert németül van,az igazi híreket az újságokban nem értik,
mert németül van!Maradnak a képek,azt meg elmagyarázzák!65 évesen én is abbahagy-
nám mint kanzellár! Azzal az 5-6000 € nyugdíjjal + a férje lóvéjával "az ember könnyen
vikszel"! Van egy kis örökölt háza Hamburg-tól nem mesze,mivel ott született,oszt annyi!
Narancsos szolgák ne irigykedjetek! (;-))))
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Minden mindennel összefügg! Európa része az egésznek. Nem lehet egy részt menteni - ráadásul egy nézőpont szerint -, a többi kárára! Ahhoz, hogy Európa élhető legyen, bizony, meg kell találni az egyensúlyt. Nem akarok most a tényekbe belemélyedni, hogy ki kezdte, és miért, mitől vannak bajban egyes nemzetek, miért és kik folytatják a háborúkat...

de állítom, hogy ezen az arrogáns úton soha nem lesz béke és nyugalom, és Európát éppen azok "döntik romba", akik ostoba módon más népek, földrészek fölé helyezik. Nem is szólva arról a pestisként terjedő beteges jellemvonásról, hogy saját magukat is mások fölé helyezik. Nagy csattanás lesz ennek a vége!
JAJMÁR
@Peller Anikó: Merkel bűnbaknak lett kinevezve éppen azok által, akiknek se tehetsége, se esze nincs a bevándorlás problémájának hatásos kezelésére. Nincs és nem is volt, de a hasonló a hasonlót mindig megtalálja. A Merkel hátán, az ütögetve, szépen építgethetik saját hatalmi pozíciójukat - de csak azt -
Hát, majd meglátod, hogy ők miféle hibákat - és tényleg -követtek el, és fognak elkövetni.
Könnyebb az egyébként lelkiismeretes embert kikezdeni, - hiszen a bűnbakra lecsap az alja, mint a hiénák -, mint pótolni...
Merkel helyén sokáig űr marad :(

De szerencsére kancellár marad még .
tulipan
@JAJMÁR: Én már jeleztem "nenkik", hogy '"Nyugi Narikák! Majd csak 2021-ben!' Ámde, sehogy, nem értik! :)
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Minden összefügg...de aki kivételesen jeleskedett az olyan összefüggésekben ami nagyban neki köszönhető azt nem kéne bíróság elé állítani ?
Hány migráncsbefogadó ország beengedő vezetőjét vonták felelősségre, mert többszáz halálos áldozattal járó terrorcselekményeket vittek véghez a pártoltjai ?
...de mást meg akarnak büntetni azért mert az ilyesmit igyekszik elkerülni...ez is összefüggés.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Óh, felelősséget emlegetsz? De "csak" azét?
Nézz körül! Én is a felelősséget hiányolom.
De látok közelebb is.

De, hogy Nem érted, azt is látom.
Próbálom másképp: a terrorcselekmény tünet! A világ egy összefüggő szervezet! Ha a lába fáj, az is fáj az egésznek, ha a feje, az is!
Az okot kellene megszüntetni, de nem úgy, hogy levágom a - ráadásul a nem fájó - testrészt, hogy oda ne menjen be a fájdalom, mert elsőnek az fog meghalni. A levágott rész! Ha felszabdalod az egészet, akkor meg felgyorsítod a véget!
Csak egyben, összefüggésében és az okot orvosolva lehet jól kezelni a világ "betegségét", mert beteg a világ!
Merkel így gondolkodik. Nekem szimpi!
JAJMÁR
@tulipan: Nem értik, mert a tévé "azisten", és az megmondta, Angela Merkel megbukott!
Ezt így, konkrétan...
Ennyit a köztévé hitelességéről. és a birkák eszéről :-D
Nem szeretek "birkázni", sértés a birkákra nézve :-)
tulipan
@JAJMÁR: Rémség, ez a sötétség! :)
tulipan
@JAJMÁR: Vigyázz, mert ez a Kondás, sem érti miről próbálod meggyőzni!!
verőce21
Egy falusi házban, Hitler házifényképészének, Hoffmann úrnak egy remekművét találtam nemrég. Ezt lapozgattam, címe: "Europa arbeitet in Deutschland". A II. v.háború alatt készült, a német gyárakba, munkatáborokba összeterelt ukránok, franciák, oroszok, dánok, hollandok, lengyelek életéről mutat be bájos, vonzó, nyájas képeket. Ez a gigantikus kényszermunka, amely a német hadigépezet baromi és reménytelen céljai érdekében csakugyan marhamódra összeterelte Európa munkásait, nem szűnt meg a háború végével sem. Csak most másképpen toboroz Attól tartok - nem is nyájas rábeszéléssel -, idegen tömegeket hívogat, vásárol, gigantikus ipara számára. Hetedíziglen ismétlődik minden, monoton és elmebajos következetességgel.
Hiú ábránd, ha azt hiszi valaki, hogy a mostani Bundeskanzlerin nyugdíjazásával, majd új gazdaságpolitikai szelek fognak feltámadni.
tulipan
@durbincs: Mi a gondod, már megint, narancasos seggnyaló halfaropl Sügér? Ha egyszer el tudod "magyarázni, mi is az, hogy "migránsfánok'", biztos jópofa lesz! Hülyegyerek ! Igyad csak a Ploesti lóvizeletpáleszt, továbra is! Nagyon Jót tesz, s nemlétező narancsos 30IQ-s, agysarjadékodnak!
tulipan
@durbincs: Mi van, narancsos seggnyaló halfarok sügér? azt Téged meg 30IQ-s gumbo, - csak elraboltak az Ufo varangyok ? Pechükre, nem tudván, hogy tök agyatlan példány vagy???
Ha egyszer el tudod "magyarázni, mi is az, hogy "migránsfánok'", biztos jópofa lesz! Hülyegyerek ! Igyad csak nyugodtan azt a Ploesti bányalóvizeletpáleszt, továbra is! Nagyon Jót tesz, s nemlétező narancsos 30IQ-s, agysarjadékodnak!
tulipan
@durbincs: Na jó,akor helló narancsos seggnyaló agyatlan sügér! AZOk AZ UFO varangyok bekorlátoztak, Téged is persze a Shikarival együtt, mint a Ploesti bányakecos sokakat itt a 30IQ-ra ? azt most meg már hajtanál a matek-Nobelre ? IS - Te hallgatag@félig hal sügér: a csak gumbo ? AZT, igyad csak nyugodtan azt a Ploesti bányalóvizeletpáleszt, továbra is! Nagyon jót tesz, annak a nemlétező narancsos seggnyalós, 30IQ-s, agysarjadékodnak!
tulipan
@Shikari: Téged kéne mielőbb elzavarni, vissza A REGÁTBA, Te narancsos vezéri seggnyaló hazaruló, romány cigány, haveroddal a halfarok Sügérrel együtt!!!
desiro
@Shikari: A gazdád elég sokat pofázik Romániában, utáljak is a magyarokat rendesen.
tulipan
@Shikari: Akkor Te sem vagy magyar, ha egyszer optt vagy! Ugye megmondtam, hülye, narancos seggnyaló romány cigány! :)
tulipan
@durbincs: Na jó,akkor helló,Te sötét narancsos seggnyaló agyatlan sügér! AZOk AZ UFO varangyok bekorlátoztak, Titkee is trán,, te repedtsarkak a lapos sarkúba?Téged is persze a haverod, Shikarival együtt, mint a Ploesti bányakecos sokakat itt a 30IQ-ra ? azt most meg már hajtanál a matek-Nobelre ? IS - Te hallgatag@félig hal sügér: a csak gumbo ? AZT, igyad csak nyugodtan azt a Ploesti bányalóvizeletpáleszt, továbra is, hordószámra? ! Nagyon jót tesz ám, annak a nemlétező narancsos seggnyalós, 30IQ-s, agysarjadékodtoknak!
Eriksson
Hallottam olyan hangokat, hogy a német politikában némelyek már egyenesen béna kacsának tartják Merkelt a bejelentése miatt.
Érthetetlen ez a liberális hozzáállás, és sajnos sokfelé tapasztalható. Amíg a"főnök" erős addig rettegik, ha csak egy picit is meginog, már lenézik, leszólják.
Én azt mondanám erre, hogy óvatosan azokkal a jelzőkkel, Frau Merkel még három évig ott lesz!
tulipan
@Shikari: Te orbánc seggnyaló gumicsizma! ?Jóóó messz ban 2021!! Hahaha
kokopelli
@Eriksson: halottál hangokat...!Orvoshoz azonnal,vagy meséld el ,hogy miről
szóltak azok a hangok!Németül is leírhatod! Ich verspreche Dír,daß ich lesen werde!
Abgemacht du "Bachel"?
tulipan
@durbincs: Van válámi gondod, Te narancos seggynyaló hafarok?? Tusdod egyáltalán,mi is az a "migránsfan": Netán hajszárítót nevezik errefelé Ploestiben igy? Esetleg, néhány litri bányalóvizeletpálesz elfogyasztása után? Te agyatlan nyomi Dinka?
Ja, hogy Téged bizonyára, az anyáddal együtt, még születésed előtt a varangyok is elraboltak ? így már tán érthető mért ilyen mértékben korlátozott az elméd ...
Eriksson
@kokopelli: Hogy miről szóltak a hangok, azt leírtam.
A témához valami értelmeset esetleg?
tulipan
@durbincs: Mi van hülye narancsos seggnyaló halfarok Sügér? Zordon Dinka , iszákos ha már ma is berúgtál ,legalább józanodj ki ,brutále 30IQ-s ?varangy ispotályozott ?
tulipan
@durbincs: Tán csak nem. törtét válámi, ott nálad Ploestiben Te narancos seggynyaló hafarok?? Tudod egyáltalán,mi is az a "migránsfan": Netán hajszárítót nevezik errefelé Ploestiben igy? Esetleg, néhány litri bányalóvizeletpálesz elfogyasztása után? Te agyatlan nyomi Dinka? Ja, hogy Téged bizonyára, az anyáddal együtt, még születésed előtt a varangyok is elraboltak ? így már tán érthető mért ilyen mértékben korlátozott az elméd ...
kokopelli
@Eriksson: nem a támát írtad le,hanem büfögtél valamit a "lahme Ente"-ről! Oszt annyi!
Igaz,ha megfizetik "mé ne"? (kik? mikor? hol? az Wurst!?) ( ;-)))))))
Legalább annyit írnál idegenből (nem N.o-ból),mint amit a "facebook-os" Kovács Éva hazudik odaátról,akkor megértenélek!)
Eriksson
@kokopelli: Innen nézve te vagy idegen, aki még gondolkodásban és írásában is emigrált.
Lapozzunk. Nem egy újságot olvasunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.