Magyarország együttérzéséről és támogatásáról biztosította az Egyesült Államokat a 11 halálos áldozattal járó pittsburghi lövöldözést követően Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

"Mély szomorúsággal és fájdalommal értesültem a pittsburghi Élet Fája zsinagógában történt szörnyű támadásról. Ezúton szeretném biztosítani önt és minden amerikait Magyarország együttérzéséről és támogatásáról" – írta Szijjártó Péter a Mike Pompeo amerikai külügyminiszternek címzett hétfői levélben, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium juttatott el az MTI-hez.

Mint a magyar külügyi tárca vezetője fogalmazott,

hihetetlenül aljas és döbbenetes, hogy egy csecsemő névadó ünnepségére összegyűlt ünneplőket támadta és gyilkolta meg a terrorista. Együtt érzünk a támadásban elhunyt áldozatok hozzátartozóival és mielőbbi felépülést kívánunk a sérülteknek

Magyarország zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben, elutasítja és elítéli a fajgyűlölet és az antiszemitizmus minden formáját. Magyarország az Egyesült Államok mellett áll a tragédia utáni nehéz napokban – szögezte le Szijjártó Péter, hangsúlyozva, hogy az Egyesült Államok és Izrael mindig számíthat Magyarország támogatására a terrorizmus és az antiszemitizmus elleni küzdelemben.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.