A Fehér Ház bejelentette, hogy Donald Trump és felesége kedden ellátogatna a pittsburghi negyedbe, amelynek a zsinagógájában szombaton tömeggyilkosság történt. A város polgármestere és több zsidó vezetője ellenzi az elnöki látogatást.

Nem kérnek Trumpból az antiszemita vérengzés helyszínén

Az antiszemita támadás után kiújult a vita Trump gyújtó hatású retorikájáról. Az elnök bírálói – köztük Bill Peduto, Pittsburgh demokrata polgármestere – azt mondják, maga az elnök táplálja a politikai ellenségeskedést és a jobboldali szélsőségességet.

Igenis van hatása a szavaknak – jelentette ki Peduto a CNN hírtévének. Szerinte az elnöknek várnia kellene a látogatással, amíg az összes temetést megtartják.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/Vincent Pugliese

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
mindeközben nálunk a hivatalos propaganda megengedi magának:
Zsótinak mindent szabad?

Nem csak Őszentségét és más kortárs szellemi nagyságokat gyalázgatja, de effektív náci propagandát (nem, nem neó egyértelmű késő 30-as évekbeli) nyomat.

Hogy legrosszabb, legocsmányabb nyelvezete szitkait szórja Merkel asszonyra, a tényeket durván meghamisítva egy dolog. Őt ezért szeretik. Azonban egy olyan kitételt enged meg magának, amit sokan azt remélték, hogy soha többet nem szabad Európában: „a német társadalom olyannyira agymosott lett a második világháborút követően, olyannyira fogja lett a lelkiismeret-furdalásnak és a negyedik generáció óta mesterségesen adagolt bűntudatnak”!
Biztos vagyok benne, hogy egy rámenős német neo-náci sohasem merne ilyet kijelenti , még gondolni is csak miután körülnézett. Nálunk meg a párt központi napilapja vezércikkében olvashatjuk!
simmering73
"Egy Hollik István nevű ember a Fidesz nevében ugyanazt a hazug összeesküvés-elméletet adta elő egy sajtótájékoztató keretében, amiért Pittsburghben 11 zsidó embert lelőttek, és hatot megsebesítettek. A videón hallható szöveg túlmegy Goebbels és Adolf Hitler uszító szövegein, mert azoknak mindig volt valami tényszerű alapja, amit elferdítettek. A Hollik nevű ember által előadottaknak viszont semmiféle ténybeli alapja nincs, tömény hazugság és uszítás az első szótól az utolsóig."
nepszava.us/amit-a-fidesz-allit-azert-gyilkoltak-a-pittsburgh-i-zsinagogaban/
Manhattan
Ez a lövöldözés aggok házában volt? Csak mert mindenki idős volt. 69-92 év volt a korosztály.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.