A brit belügy szerint ha nem lesz megállapodás, már jövőre más letelepedési szabályok vonatkozhatnak az uniós munkavállalókra.

A brit belügyminisztérium illetékese szerint, ha nem sikerül megállapodásra jutni az EU-val a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről, akkor már jövőre, a brit kilépés márciusra várható időpontja után új szabályok lépnének életbe az akkor újonnan, letelepedési és munkavállalási szándékkal Nagy-Britanniába érkező EU-állampolgárok bevándorlásának engedélyezésére.

Brexit: ha nincs megállapodás, már jövőre új letelepedési szabályok lépnek életbe az EU-munkavállalókra

Fotó: pixabay.com CCO

Caroline Nokes, a belügyi tárca bevándorlási ügyekért felelős államtitkára a londoni alsóház belügyi bizottságának kedd esti meghallgatásán kijelentette: megállapodás nélküli Brexit esetén a munkáltatóknak alaposan ellenőrizniük kellene azoknak az EU-állampolgároknak a nagy-britanniai munkavállalási jogosultságát, akik "március végéig még nincsenek itt".

Az államtitkár szerint ez gyakorlatilag azt jelentené, hogy a brit hatóságok előrehoznák az új bevándorlási rendszer meghonosítását, és az akkor érkező EU-állampolgárokat már nem illetné meg automatikus munkavállalási jogosultság.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.