Andrej Babis cseh kormányfő javasolni fogja, hogy Csehország – Magyarország és Ausztria példáját követve – ne csatlakozzon az ENSZ globális migrációs csomagjához.

A kormány a miniszterelnök csütörtöki prágai nyilatkozata szerint várhatóan a jövő héten fog foglakozni a témával. Andrej Babis, aki egyben a kormányzó ANO mozgalom elnöke, újságíróknak elmondta, hogy a cseh álláspont kialakítását előzetesen még koalíciós partnerével, a Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) vezetőivel is meg akarja vitatni. A politikus az osztrák és a magyar álláspontot osztva úgy látja, hogy a tervezett paktum elmossa a különbségeket a legális és az illegális migráció között, illetve a dokumentum megfogalmazásai lehetővé teszik a különböző értelmezéseket.

A cseh államfő sem csatlakozna az ENSZ globális migrációs csomagjához

Fotó: wikipedia CC BY 2.0/Bundesministerium für Europa

"Kormánykoalíciós partnerünknek azt fogom javasolni, hogy mi is úgy járjunk el, mint Ausztria vagy Magyarország" – jelentette ki Babis a cseh parlamenti alsóházban egy ellenzéki képviselő kérdésére válaszolva.

"Nekem sem tetszik a paktum. Arra számítok, hogy a koalícióban döntést hozunk erről" – fejtette ki a kormányfő. Babis később újságíróknak úgy pontosított, hogy a kérdésről tárgyalni kíván Jan Hamácekkel és Tomás Petrícekkel, a bel-, illetve külpolitikai tárca szociáldemokrata vezetőivel.

A kormányfő ugyanakkor megerősítette, hogy Csehország továbbra is elutasítja a migránsok befogadását.

"Nem fogadunk be semmiféle illegális migránsokat. Ez továbbra is érvényes" – szögezte le Andrej Babis. Szerinte a migránskérdés megoldását egy "Afrikának szóló Marshall-terv", vagyis a jelenleginél nagyobb európai gazdasági segítség jelentheti.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Peller Anikó: Kína hitelt ad, hogy építsünk a számukra vasút vonalat, és letelepedési kötvényt vesz. Kínai kolónia sem mostanság alakult a fővárosban.
Arabokat is szívesen lát pártunk és kormányunk, ha van pénzük. Igaz, hogy körözött bűnöző is akad köztük, de hát a Tiborcz féle LED lámpákkal lettek "átvilágítva".
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gauntlet
Pedig Csehország felé véletlenül se megy egy darab migráns se- pedig jó a sör !
Gauntlet
@Peller Anikó: ezzel csak azt erősíted hogy ide kell jönniük.
lampa laz
Ez mind ezé a babisé, itt
"Az Agrofertnek Magyarországon már több érdekeltsége is van. Tulajdonában van a Ceres pékség, az IKR Agrár és az Devecseri Agrokémiai mezőgazdasági cégek. Az Agrofert érdekeltségekkel rendelkezik Németországban, Szlovákiában és néhány további államban is."
Mehetsz Afrikába is, orbánnal együtt, mert már annyit loptatok, h meg tudnátok menteni azt a földrészt. Ja, gazsi papot is vigyétek, h tudja őket megtéríteni.
Nessy
@Peller Anikó: Kína hitelt ad, hogy építsünk a számukra vasút vonalat, és letelepedési kötvényt vesz. Kínai kolónia sem mostanság alakult a fővárosban.
Arabokat is szívesen lát pártunk és kormányunk, ha van pénzük. Igaz, hogy körözött bűnöző is akad köztük, de hát a Tiborcz féle LED lámpákkal lettek "átvilágítva".
Jozefina
Babis, ha jól tudom kisebbségben kormányoz!!!??? Egy bűnöző, (erről ha igaz papírja is van), akit a pénz motivál, se embert, se istent nem ismer!!!??
Eriksson
@Peller Anikó: Európa szétnézhet, hol szeretne élni az elkövetkezendő időkben. Ázsiában? Afrikában? Antarktiszon?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.