A Közép-Amerika felől érkező migránskaraván tagjai nem menedékkérők és nem léphetnek be az Egyesült Államokba – közölte Donald Trump amerikai elnök csütörtökön a Fehér Házban, ahol bejelentette azt is, hogy a jövő héten elnöki rendeletet ad ki a migráció megfékezésére.

Donald Trump: a migránskaraván tagjai nem menedékkérők és nem léphetnek be az Egyesült Államokba

Az elnök kifejtette: a legjobb, ha a migránskaraván tagjai visszafordulnak, mert – ahogyan fogalmazott – "csak vesztegetik az idejüket", az országba nem léphetnek be.

Donald Trump válságnak nevezte az Egyesült Államok déli határain kialakuló helyzetet és megismételte, hogy kormányzata Mexikó területén sátortáborokat állít fel, ahol a migránsok várakozhatnak ügyük elbírálásáig. Hangsúlyozta, hogy a bevándorlásról és állampolgárságról szóló törvény menedékkérőkre vonatkozó záradéka értelmében mindenkinek, aki menedékkérelmet nyújt be az Egyesült Államokban, igazolnia kell, hogy hazájában üldöztetést szenved, vagy üldöztetéstől kell tartania. "A menedéknyújtás nem a szegénységben élők megsegítését szolgáló program" – emelte ki.

Trump "nem legitim" menedékkérőknek nevezte a migránskaravánban menetelőket, mert elsöprő többségük úgy döntött, hogy nem fogadja el a Mexikó által felajánlott menedékstátuszt. Utalt arra is, hogy a karavánokat érzékelhetően profi módon szervezték meg és valószínűleg tetemes összeggel támogatják őket. Arra azonban nem tért ki, hogy szerinte kik állhatnak a háttérben.

Figyelmeztette azokat, akik köveket hajigáltak a mexikói rendőrökre, hogy amennyiben ezt teszik az amerikai határőrökkel és katonákkal is, cselekedeteik nem maradnak válasz nélkül. A köveket "tűzfegyvereknek" minősítik, és ennek megfelelő választ adnak – fogalmazott.

Hangsúlyozta: ha most ezeket a karavánokat beengedik az országba, akkor még nagyobb és még több karaván vág neki az amerikai határoknak. "Nem engedjük meg, hogy visszaéljenek nagylelkűségünkkel azok, akik megszegnék a törvényt, jogellenesen törnének be országunkba. Ezt nem fogjuk megengedni" – mondta az elnök. Hozzátette: ha ezt megengednék, akkor különösen tisztességtelenül járnának el azokkal a törvényt tisztelő bevándorlókkal szemben, akik úgy élnek az Egyesült Államokban, hogy a törvényeket betartva kivárták a sorukat.

Donald Trump bejelentette: a jövő héten "átfogó" elnöki rendeletet ad ki a migrációról.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...a disznók összeszarták és feltúrták a világot...
fekete
Hogy nem le'phetnek be Hollywwodba a menede'k ke'rok? Nem baj,majd bele'pnek Germaniaba
Merkelhez..4 ezer ember a propblema trumpnak? Edig 5200 katonat vezenyeltek ki a hatara,de
Trump nagy okos ,me'g 16 ezer katonat kuld me'g oda.Valojaban 5 katona jut majd egy mene-
kultre.
Eriksson
Felháborító, hogy egyesek mire költik az összeharácsolt pénzeket.
Peller Anikó
"A menedéknyújtás nem a szegénységben élők megsegítését szolgáló program".

Ezt mondjuk szem előtt tarthatnák a mi kis degeneráltjaink is (a kecskebaszó nyalogatók, ha valaki nem értené pontosan)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.