Magyarország időben felismerte, hogy a kínai piac óriási lehetőséget biztosít a jó minőségű magyar termékeknek és szolgáltatásoknak – nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap Sanghajban a közmédiának, miután magyar kereskedelmi központot nyitott a Kína gazdasági központjának számító városban.

A tárcavezető – aki a Sanghajba látogató magyar miniszterelnöki delegáció tagja – kifejtette: Magyarország időben felismerte az új világgazdasági folyamatok jelentőségét, valamint azt, hogy immár nemcsak Nyugatról Keletre áramlik a tőke olcsó munkaerőt keresve, hanem a modern kori ipari forradalom zászlóshajói a legújabb technológiai színvonalat képviselő nagy távol-keleti vállalatok, amelyek egyre nagyobb piaci részesedésre tesznek szert Európában és Észak-Amerikában.

Magyar kereskedelmi központot nyitott Sanghajban Szijjártó

Szijjártó Péter külügyminiszter Belgrádban október 26-án

Fotó, címlapi kép: MTI/KKM/Mitko Sztojcsev

Szijjártó Péter hangsúlyozta továbbá: tavaly megdőlt a Kínába irányuló magyar export abszolút rekordja, amikor a 2,7 milliárd dollárt is meghaladta a kivitel összege.

Azonban a kínai piaci lehetőségekért állandó harc zajlik – mutatott rá –, a világ minden országának minden gazdasága pályázik a leggyorsabban növekedő gazdaság által kínált piaci lehetőségekre.

Ezért döntöttek úgy, hogy Kína gazdasági fővárosában, Sanghajban egy nagy magyar kereskedelmi központot nyitnak, amely több mint 1700 négyzetméteren ad lehetőséget magyar termékek bemutatkozására, és amely biztosítja magyar kis-, közepes és nagyvállalatoknak is, hogy a megfelelő tárgyalási infrastruktúra, piackutatások és partnerek rendelkezésre álljanak – közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

Jelezte, hogy emellett Kína hat további nagy, egyenként tízmilliónál is több lakosú városában szintén nyitnak kereskedelmi képviseletet. Így Kína hét legfontosabb gazdasági gócpontjában lesz kereskedelmi központ, ami biztosítja magyar vállalkozásoknak a kínai piacon való érvényesülés lehetőségét.

Azt is látni kell – folytatta Szijjártó Péter –, hogy a kínai vállalatok továbbra is határozottan érdeklődnek a magyar beruházási, befektetési lehetőségek iránt, ami hatványozottan igaz az autóiparban.

Ezzel kapcsolatban közölte: küszöbön áll egy megállapodás a világ egyik legnagyobb kínai autóipari beszállító vállalatával. Egy jelentős, több mint 110 millió dolláros kelet-magyarországi beruházásról van szó, amely a vállalat első Kínán kívüli gyártási központja lesz – ismertette. A részleteket és a vállalat nevét hamarosan nyilvánosságra hozzák – jelezte.

(MTI)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Véletlenül nem vétette el a HÁZSZÁMOT ezzel a közel MÁSFÉL MILLIÁRD NÉPESSÉGGEL, azaz sec/perc alatt növekedő piaccal
.
nepesseg.population.city/kina/
.
Valójában ÉVTIZEDEK óta üzletelnek, tönkre téve a KÖNNYŰ IPARÁT ennek a mini pini országnak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
Csak nemregiben zartak be 14 kereskedohazat vilagszerte, mert annyira vesztesegesek voltak...Mit erolkodnek ezek a balfaszok SANGHAJBAN??? Mi az. amit ott el lehet adni, mert meg nincs nekik?
Miert szorjak ezek a magyar adofizetok penzet?
fidesz trollok, gyertek elo, es meseljetek errol a hianylistarol, ami ezeknek a szerencsetlen kinaiaknak meg nem sikerult legyartani, de mi duskalunk benne?
Eladott Ország
@karma1: Mitt fogunk eladni nekik? Magozott meggykonzervet és főtt kukoricát.
youtu.be/6yx2j2KvVUk
Volt egyszer egy Cider Alma nevű cégcsoport, amely Orbán Viktor – Matolcsy Györgyénél valamivel kevésbé népes – pereputtyához kötődik néhány szálon. Úgy értem, hogy a rokonság ott tobzódik benne: a Viktor nevű sógora és Anikó asszony unokaöccse is pozíciókat töltenek be a módfelett sikeres vállalkozásban. Amely vállalkozásnak sikerült ama kivételesen hatalmas bravúr, hogy összegereblyézett 3,2 milliárd forint tartozást a Szijjártoporzékolásügyi Péter segge alá tartozó, nem elhanyagolható veszteséggel működő Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) felé. A 444 által felgöngyölített sztorin ITT dobtuk el az agyvelőnket anno, midőn átfogta a tudatunk, hogy miről is van szó. Arról tudniillik, hogy a kifizetőház kereskedőház, vagyis az állami cég jó bizniszt vélt felfedezni a konzervek/befőttek exportjában, ezért „meghitelezett” egy csomó almát az Orbán-pereputty cégcsoportjának, hogy majd azok jól feldolgozzák, és eladják külföldön. A nagyszerűnek tűnő üzlet nem jött össze, ezért az Orbán-pereputty cége elzálogosított ötmillió darab 425 ml-es vákuumzárású csemegekukorica konzervet és egymillió-ötszázezer darab 720 ml-es magozott meggykonzervet, hogy fulladjon is bele szépen a külügy. Ha már volt bátorságuk és bőr a pofájukon, hogy az adófizetők pénzén a tehetségtelen Orbán-rokonok vállalkozásait hitelezik. A 3,2 milliárdos tartozást Orbánék idióta rokonainak csak felhalmozni nem volt nehéz, visszafizetni annál inkább. Hát csoda, hogy ilyen zsírhülye rokonokkal a miniszterelnök egy földönfutó csóringer? Még szerencse, hogy van neki egy ilyen önzetlen, segítőkész családi barátja, aki mindig ott van a bajban. Rohadt, kurva élet.
karma1
@Eladott Ország: Jajnekem,... Hst sejtettem, hogy ezek nem kereskedohazak, hanem penzmosodak, dehat igy megse hivhatjak oket. Azzal egyutt rengeteget mar be is csuktak beloluk, mert meg tevedesbol sem tudtak hozni az elvarasokat.
Hat ezek mindenhez dilettansok...:o((((
Eriksson
@1magyar: tegnap 18:49 Dolgos nép a kínai, nem várják tátott szájjal a sült galambot. Ettől lettek nagyok gazdaságilag, akiknek még az USA is fülig el van adósodva.
Eladott Ország
@karma1: 6 milliárd forintos veszteséget hozott össze a Magyar Nemzeti Kereskedőház. A tekintélyes mínusz részben annak volt köszönhető, hogy Orbán Viktor kormányfő rokonainak cégével üzletelt és ráfaragott az üzletre. A kormányfői rokon magáncége tartozását később egy Mészáros Lőrinchez köthető faktorcég fizette ki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.