Kínába látogatott Orbán Viktor miniszterelnök, aki részt vesz a Sanghajban megnyíló, első Kínai Nemzetközi Import Expón.Orbán Viktor megérkezett SanghajbaMa landolt Sanghajban Orbán Viktor repülőgépe, a kormányfő hétfőn felszólal az expo helyszínén zajló nemzetközi gazdasági és ipari fórum plenáris ülésén, majd Hszi Csin-ping kínai államfővel és a többi részt vevő ország delegációvezetőjével együtt megtekinti a kiemelt pavilonokat. A magyar kormányfő a tervek szerint kétoldalú megbeszélést is folytat a kínai elnökkel, és a legnagyobb kínai vállalatok vezetőivel tárgyal. Érkezéséről az ATV tett közzé videót:

A kormányzati delegáció tagja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, aki a sanghaji magyar kereskedelmi központ megnyitása után a közmédiának elmondta: Magyarország időben felismerte, hogy a kínai piac óriási lehetőséget biztosít a jó minőségű magyar termékeknek és szolgáltatásoknak.

A kínai piaci lehetőségekért állandó harc zajlik – mutatott rá –, a világ minden országának minden gazdasága pályázik a leggyorsabban növekedő gazdaság által kínált piaci lehetőségekre. Ezért döntöttek úgy, hogy Kína gazdasági fővárosában, Sanghajban egy nagy ma­gyar kereskedelmi központot nyitnak, amely több mint 1700 négyzetméteren ad lehetőséget magyar termékek bemutatkozására, és biztosítja a kis-, közepes és nagyvállalatoknak is, hogy a megfelelő tárgyalási infrastruktúra, piackutatások és partnerek rendelkezésre álljanak – közölte a külügyminiszter.

Bejelentette: küszöbön áll egy megállapodás a világ egyik legnagyobb kínai autóipari beszállító vállalatával. Egy jelentős, több mint 110 millió dolláros kelet-magyarországi beruházásról van szó, amely a vállalat első Kínán kívüli gyártási központja lesz.

(Borsonline.hu)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Vihetnék még a csuti sebessel is, én még tolnám is odafelé. @Horizont:
Rockxy
Senki nem áll szóba már a zorbánnal, teljesen elszigeteli a zországot.
Jövőre már prájd se lesz, mert a buzik is elszigetelődnek tőlünk, makrónhoz dörgölődnek inkább.
Grafix69
Azt nézem , elvitte az ingatlan mágnás feleségét is .Az egyszerű háziasszony , olyan arca van mint aki a börtönt várja .
Jozefina
Már most is nagy a munkaerőhiány!!! Vajon ha idetelepülne netán a kínai "autóipari beszállító vállalat", vagy bármely más cég, akkor valószínűleg hozzák a sok kicsi kínait is, hiszen a munkaerőt nem tudja biztosítani sem szijjártó, sem orbán, de még mészáros sem!!!??
Gauntlet
mit keres ott? minek? az alsó hangon 15 ezer km ! Még repülővel se éri meg !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.