Egy hónap múlva lesz eredménye a 189 ember életét követelő, múlt hétfői indonéz légikatasztrófa kivizsgálásának – közölte hétfőn a délkelet-ázsiai ország közlekedésbiztonsági bizottságának vezetője egy jakartai sajtótájékoztatón, amelyen az áldozatok sok hozzátartozója is részt vett.

Az indonéz gép október 29-én hajnalban zuhant a tergerbe a fedélzetén 189 emberrel. A gép az indonéz fővárosból, Jakartából tartott Banka sziget legnagyobb városába, Pangkal Pingangra. A tervezett út mindössze egy óra lett volna. Mindössze 13 perccel a felszállás után elvesztették a kapcsolatot a Boeing 737 MAX 8 típusú géppel, a pilóta nemsokkal a felszállás után engedélyt kért, hogy visszatérhessen a repülőtérre. Az engedélyt megkapta, de utána megszakadt a kapcsolat a légi irányítással.

Továbbra sem tudni, miért zuhant le az indonéz gép

Vasárnap már nem észlelték a gép hiányzó feketedobozának a jelét, ezért elég kevés esély van rá, hogy megtalálják a fedélzeten elhangzó beszélgetéseket rögzítő berendezést. A másik feketedobozt, ami a gép utolsó 19 útjáról származó, összesen 69 órányi repülés adatait rögzítette, kutatóbúvárok már megtaláltak a Jávai-tenger fenekén. Ennek az adathalomnak a kielemzése nagyon időigényes, erre hivatkozva mondta hétfőn az indonéz közlekedésbiztonsági bizottságának vezetője, hogy egy hónap múlva lesz csak eredmény.

A búvárok eddig 134 zsákban hoztak fel az áldozatok testrészeiből, viszont a hatóságok mindössze 14 áldozatot tudtak azonosítani. A kutatást az áldozatok és a gép roncsai után vasárnap három nappal meghosszabbították.

A sajtótájékoztatón az áldozatok hozzátartozói azt kérdezték, hogy a repülőgép miért kapott repülési engedélyt, és követelték, hogy a hatóságok ne hagyjanak fel a kutatással, amíg minden áldozat holttestét meg nem találják.

(Index)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

parasutyo
miért-miért... mert ez a quva gravitáció már csak így müxik. az már más lapra tartozik, hogy mitől, mi okozta a tragédiát? de ezt majd kiderítik az okoskák. XD értem én hogy gőzgép, de mi hajcsa? :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.