Hatalmas cápakeltetőre bukkantak az Atlanti-óceánban, mintegy 320 kilométerre Írországtól nyugatra hidegvízű korallzátonyok térségében, a szakemberek szerint ez a legnagyobb cápakeltető ír tengeri területeken.

Történelmi felfedezés az Atlanti-óceánban: óriási cápakeltetőt találtak
Fotó: Pixabay

Mintegy 700 méter mélyen több ezer cápatojást fedezett fel az óceán talapzatát kutató távirányítású robot, a SeaRover, amellyel az ír Tengerkutató Intézet és partnerei vizsgálják az óceán mélyét. A berendezés által készített videofelvételeken nagyszámú foltos cápa vagy feketeszájú macskacápa látható a tojások körül. De a ritkább tüskéscápafélék is előfordulnak a térségben.

A nyári expedíció idején egyetlen kölyökcápát sem észleltek a térségben, de a tudósok azt tervezik, hogy visszatérnek a tojások kikelése idején, hogy megfigyeljék a fiatalokat – olvasható a The Guardian brit napilap honlapján.

David O'Sullivan, a SeRover-projektet vezető tudós elmondta, hogy

"egy valódi heuréka-pillanat volt, amikor meglátta csoportja a capákeltetőt a képernyőkön hajnali három órakor, a három hétig tartó vizsgálódás vége felé. "Hihetetlen volt, egy valódi David Attengborough-anyag. Ez egy nagy biológiai felfedezés, és a bekerült volna A kék bolygó című természettudományi sorozatba, ha az alkotók tudtak volna róla"

- hangoztatta.

Nagyon keveset tudunk a világ mély tengeri cápakeltetőiről – tette hozzá.

Az ír tengeri területek tízszer akkorák, mint a szigetország területe, és különösen gazdag az elővilág a kontinentális talapzat szélén.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kakambuki
Történelmiiii??? Mitől az? Nagy tudományos felfedezés legfeljebb.
Rockxy
Az 520 gigabájtos cápakeltetőt Magellán hagyhatta ránk, nagylelkű volt a csávó, köszönet neki!
Patmarissa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Sandor44
===Itt találsz meztelen lányok környéken : Huit.Re/Lanyok

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.