100 éve ért véget az első világháború, a centenáriumra emlékeznek világszerte. „A nacionalizmus a hazafiasság elárulása” - jelentette ki Emmanuel Macron francia államfő az első világháború lezárásának 100. évfordulóján elmondott beszédében. A párizsi Diadalívnél megrendezett eseményen részt vett Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök, valamint Angela Merkel német kancellár is is. A megemlékezés után a vezetők békekonferenciára ültek össze, ezen mindenki részt vett, Trump kivételével.

Forrás: hirtv.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A hiányzók

Az egyik csak a konferenciát passzolta

Mottó:
persze nem zárható ki,
hogy fontos meccs volt
esetleg sürgős látogatás
Graz-ba!

100 éve ért véget az első világháború, a centenáriumra emlékezve a párizsi Diadalívnél megrendezett eseményen a világ több mint 70 vezető politikusa vett részt. Köztük Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök, valamint Angela Merkel német kancellár.
Pikáns dolog, hogy a megemlékezés után a vezetők békekonferenciára ültek össze, amit Trump passzolt.
Jelentéktelen – mármint az esemény szempontjából -, de érdekes nekünk: Magyarország nem képviseltette magát! =))
RonaGyuri
Nem mondja, de talán tudja

A párt központi napilapja a „Arc de Triomphe de l'Étoile”-on tartott megemlékezésről

A derék Magyar Idők egy mellékes hírbe, de beszámolt „az első világháborút lezáró fegyverszüneti egyezmény centenáriumi ünnepségén a párizsi Diadalív alatt, az Ismeretlen Katona sírjánál” történtekről.
nem, arról nem szól, hogy mi ne történt. Pontosabban, hogy a magyar nem köztársaságot lényegében senki sem képviselte „a megjelent csaknem száz ország képviselője, köztük 72 állam- és kormányfő” társaságában.
Erről nem szólt, így a lehetséges okokról sem. Azonban sejteni lehet, hogy a portál is kiemelte, hogy „Emmanuel Macron francia államfő a béke megőrzésére, „a befelé fordulás, az erőszak, a leigázás” elutasítására kérte” a vendégeket. Nagyon úgy tűnik ez nem tetszett Őfeneségének! =))
RonaGyuri
Mindeközben

a derék origo.hu ebben sem tagadja meg magát

Ahogy haladok a tegnapi nap eseményeiről beszámoló sajtó olvasgatásával egyre jobban rémiszt el az, hogy Orbán távollétét a Paris-i megemlékezésekről senki sem emlegeti fel. Hogy az európai nem teszi az érthető, hisz értékén kezelik, nem kell fogalakozni minden ócska baromkodásával, de a hazai? Nos azt azért – pusztán tömegkommunikációs szempontokból sem - nem ártana megvilágosítani.
Nos a derék origo.hu nem csak a távollétet, de magát az eseményt is negligálta, helyette – a többiek beszámolóival egy-időben – „O tempora o mores” a francia elnök, egész pontosan „a bukott szocialista miniszterből bevándorláspártivá lett köztársasági elnök, Emmanuel Macron a mindenkori francia történelem legnépszerűtlenebb, legmegosztóbb politikusa” elmeállapotát firtatta.
Aminek külön pikantériát ad, hogy Őfenesége távolléte indokai közül nem zárható ki, hogy egy sürgős Graz-i kirándulásra volt szüksége! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.