Hat újabb holttest került elő a szinte teljesen leégett észak-kaliforniai kisváros, Paradise romjai közül. A városkát elpusztító erdőtűz halálos áldozatainak száma így már 29-re nőtt, de még 228 embert eltűntként tartanak nyilván, így a halálos áldozatok száma is növekedhet.

Tűzvész Kaliforniában: újabb hat holttest került elő

Kalifornia déli részén is erdőtüzek pusztítanak, ezek miatt kellett evakuálni a sztárok kedvelt lakhelyét, Malibut is. Az ottani erdőtűznek is van két halottja.

A halottak számát tekintve ez a legsúlyosabb erdőtűz Kalifornia történetében azóta, hogy számon tartják az áldozatokat. A hatóságok szerint több mint 6700 épület vált a lángok martalékává.

Az államban jelenleg három helyen pusztít erdőtűz, ezek oltásán több mint nyolcezer tűzoltó dolgozik. Helyi idő szerint vasárnap Észak-Kaliforniában 450 négyzetkilométeren égett az erdő, és csak a terület negyedén sikerült egyelőre megfékezni a lángok terjedését. A tűzoltóság arra figyelmeztetett, hogy a hétfő reggel várható viharos széllökések robbanásszerűen szíthatják fel a lángokat.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/Peter Dasilva

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.