Nem enyhül Kalifornia történetének legpusztítóbb tűzvésze: az állam északi és déli vidékein is féktelenül terjednek a lángok, a halálos áldozatok száma 30 fölé emelkedett, és legalább 228 ember tűnt el.

30 fölött a halálos áldozatok száma, nem enyhül a kaliforniai tűzvész
Fotó: Youtube

Kory Honea, a leginkább sújtott északi Butte megye seriffje hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: egyedül a főváros,

Sacramento környékén több mint 45 ezer hektárnyi terület vált a lángok martalékává, és csaknem 6500 épület semmisült meg.

A seriff hangsúlyozta, hogy ezek csupán hozzávetőleges adatok, ugyanis sok felperzselt helyre a tűzoltók és a mentők még nem tudtak eljutni.

Erős szél és szárazság segíti a lángok terjedését

Az erős, óránkénti 50-65 kilométeres északkeleti széllökések és a szárazság táplálja a lángokat, amelyekkel a tűzoltóknak egyelőre nem sikerült megbirkózniuk. Több mint 4500 tűzoltó van talpon, segítség érkezett a szomszédos tagállamokból is. A tűzoltók és a mentők munkáját antropológusok is segítik, az áldozatok egy része ugyanis a felismerhetetlenségig összeégett, és DNS-vizsgálatra van szükség az azonosításukhoz.

Sacramento és Malibu környékén több mint 250 ezer embert érint a kötelező kiürítés, amelyet az állam kormányzóhelyettese

- a múlt héten kormányzóvá választott – Gavin Newsom rendelt el. Az evakuált övezetekhez közel élőket a hatóságok arra szólították fel, hogy maradjanak otthonaikban, az ajtókat és az ablakokat jól zárják be, és csakis palackozott vizet fogyasszanak, vagy ha az elfogyott, akkor okvetlenül forralják fel a vizet.

Újabb és újabb helyeken keletkezik tűz

A Los Angeles és Malibu környékén pusztító tüzet hétfő délutánra 75 százalékban sikerült megfékezni. Viszont Dél-Kaliforniában, ahol eddig több mint 36 ezer hektár vált a tűz martalékává, két új helyen keletkezett tűz.

"Ezek rendkívüli körülmények. Ha valakinek a szomszédságában tűz üt ki, ne várjon a kiürítési rendeletre, azonnal hagyja el az otthonát"

- fogalmazott sajtóértekezletén Los Angeles megye tűzoltóparancsnoka, Daryl Osby.

"Ez egy újfajta abnormalitás, amely kétségtelenül folytatódni fog az elkövetkező 15-20 évben" – fogalmazott még vasárnap Jerry Brown jelenlegi kormányzó, aki nem jelöltette magát újra és 80 évesen visszavonul a politikától. Donald Trump elnök szombaton egy Twitter-bejegyzésében a hanyag és rossz kaliforniai erdőgazdálkodást okolta a 2017 óta szinte állandósuló tűzvészekért.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sandor44
--Megtalálja Meztelen Lányok a környéken itt van : Huit.Re/Lanyok
Lamberitta
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Peller Anikó
A tüzet nem gyújtja meg a szél. Szárazság miatt nem gyullad meg az erdő.

Színtiszta terrortámadás az erdők meggyújtása, 10 kopejka befektetésével lehet hallatlan károkat okozni az amcsi népnek, gazdaságnak. És soha nem derül ki ki volt az a rohadék aki meggyújtotta.

Egyébként Amerika vezető helyen van a természet tönkretételében, amiben persze mindannyian kivesszük a részegünket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.