A CNN amerikai hírtelevízió pert indít Donald Trump elnök és a Fehér Ház vezető munkatársai ellen, mert a Fehér Ház megvonta a televízió a tudósítójának sajtóbelépőjét.

A CNN álláspontja szerint a tudósítói engedély visszavonásával az elnök és munkatársai megsértették az amerikai alkotmány első kiegészítését, amely – a vallásszabadság és a gyülekezés szabadsága mellett – védelmezi a szólás-, és sajtószabadságot is.

A CNN közleménye szerint a perkérelmet egy washingtoni bíróságnál nyújtották be, kérelmezve a Fehér Ház-i tudósító, Jim Acosta belépőjének azonnali visszaadását.

A keresetet Donald Trump elnök mellett John Kelly kabinetfőnök, Bill Shine, a kabinetfőnök helyettese, Sarah Huckabee Sanders, az elnöki hivatal szóvivője, a titkosszolgálat és vezetője, Randolph Alles, valamint egy további titkosszolgálati alkalmazott ellen nyújtották be.

A Fehér Ház-i tudósítók szervezetének vezetője, Olivier Knox bejelentette: a szervezet támogatja a CNN perkeresetét.

Jim Acosta, a CNN munkatársa 2012 óta tudósítja a Fehér Házból a televíziót. A múlt héten – az elnöknek a félidős választások után tartott sajtókonferenciáján – szópárbajba keveredett az elnökkel és amikor a Fehér Ház egyik munkatársa el akarta venni tőle a mikrofont, rátette kezét a nő karjára.

Sarah Huckabee Sanders ezt követően közleményben ítélte el a tudósítót, majd bevonták belépőjét. A CNN szerint ez megtorlás volt Acosta kérdéseiért.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Mi mikor merjük ezt megtenni a zsebóriással?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.