A múlt heti félidős választások után szerdán megválasztották az amerikai szövetségi törvényhozás felsőházának, a szenátusnak a vezetőit:

a republikánus párti frakció vezetője továbbra is Mitch McConnell, a demokrata pártié pedig ismét Chuck Schumer szenátor lesz.

A szenátusi vezetők egyikének sem volt kihívója.

A törvényhozás alsóházában, a képviselőházban a republikánus képviselők csoportja – amely januártól kisebbségben lesz – helyi idő szerint szerdán késő délután választ vezetőt, az eddigi frakcióvezetőnek, a kaliforniai Kevin McCarthynak azonban az ohiói Jim Jordan kihívásával kell szembenéznie. Az alsóházban többségbe került demokraták – amerikai sajtójelentések szerint – valószínűleg csak a hónap végén választanak frakcióvezetőt. Bár elemzők Nancy Pelosinak, az eddigi frakcióvezetőnek az újraválasztását valószínűsítik, és maga Pelosi is ilyen értelmű interjút adott a hét végén a CNN hírtelevíziónak, a The Washington Post című lap szerdán arról adott hírt, hogy Pelosinak egyelőre nincs meg a szükséges támogatottsága, sokan nem őt szeretnék a képviselői csoport vezetőjének és házelnöknek.

Nancy Pelosi szerdán szakszervezeti érdekképviseletek vezetőinek konferenciáján mondott beszédet, ezt követően több szakszervezet levélben hozta nyilvánosságra, hogy támogatja házelnöki megválasztását.

A demokrata frakcióvezetői és házelnöki posztra egyébként az ohiói Marcia Fudge pályázik, aki szerdán úgy nyilatkozott: egyre többen bátorítják őt, mivel Pelosinak egyelőre nincs meg a megfelelő támogatottsága a megválasztásához.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Czibor45
--_---Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
anima
"A rosszak ezután is legyenek rosszak.
A jók ezután is legyenek jók."
Sámannus
Most borul majd el a fütyisz maradék agya. Állítólag a fele nő. Jáj mi lesz a mi gúnárainkkal
anima
Egyre gecibb vezetők irányítanak egyre butább tömegeket.
Ez nem természetes állapot !!!
Ebből még nagyobb baj lesz, az eddigieknél is.

A sötét legújabb kor...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok