Franciaországnak és Németországnak új fejezetet kell nyitnia Európa történetében, mert az Európai Unió a mai állapotában nem tud megbirkózni az előtte álló kihívásokkal – hangsúlyozta Emmanuel Macron francia államfő vasárnap Berlinben a német szövetségi parlamentben (Bundestag) elmondott beszédében.

Macron: Franciaországnak és Németországnak új fejezetet kell nyitnia Európa történetében

Fotó: Odd ANDERSEN / AFP

A világháborúk, a diktatúrák, a jelenkori háborúk és a terrorizmus áldozatainak emléknapja alkalmából mondott ünnepi beszédében kiemelte, hogy "még nem fogtuk fel teljesen a jelentőségét a kornak, amelyben élünk".

"A fenyegető biztonsági helyzet, a klímaváltozás, a digitalizáció által megindult változás, a mesterséges intelligencia forradalma, a mezőgazdaság átalakulása, a migráció kihívása" mind-mind olyan ügy, amelynek megoldására nincs felkészülve az EU, mert nem ilyen megpróbáltatásokra tervezték.

"Össze kell tehát szednünk a bátorságunkat egy új fejezet megnyitásához, tartozunk ezzel Európának és mindazoknak, akik az utóbbi hetven évben a békés Európa felépítésén dolgoztak" – mondta a francia államfő.

(MTI)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eriksson
Már az elődje is azon volt.
"Megcsináltuk kedves Franszoá. Meg drága Angélám."
gtfkephost.hu/files/2018/46/18/mf2q9t1fdr.jpg
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Na kéremszépen..."A fenyegető biztonsági helyzet, a klímaváltozás, a digitalizáció által megindult változás, a mesterséges intelligencia forradalma, a mezőgazdaság átalakulása, a migráció kihívása"...ezeket mégis ki okozta ?
Eriksson
Már az elődje is azon volt.
"Megcsináltuk kedves Franszoá. Meg drága Angélám."
gtfkephost.hu/files/2018/46/18/mf2q9t1fdr.jpg
Csizmás Kond
@Nessy: Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. ...mint ezek ketten.
verőce21
Nem lehet a franciákkal megbékülni. Ők okozták a legfájdalmasabb csalódást a világnak, mindkét világháború után, kapzsi rövidlátásukkal, jellemtelen és gyáva tehetségtelenségükkel. És most, amikor a győztest, vagy a nagy rendezőt játsszák, kidüllesztett mellel, szánalmasabbak, mint mikor a német csizmák talpát nyalták.
Donáld Tramp
A mai Franciák már elfelejtették a Világháborúkat... Talpnyaló senkik megint !
Czibor32
Talál Meztelen Lányok a tied környéken itt van : Huit.Re/Lanyok
Cieranna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Ugyan az a = = > > www.3xDate.top
Eriksson
@verőce21: Sokat szenvedtek a franciák a németektől. A mostani nagy megbékélés Európa gyarmatosítását szolgálja. Semmi mást.
wagabund
Franciaországban százezrek tüntetnek, egyre durvábban...Macron köszöni jól van. Ő Európa irányításáról álmodik..(még...)
Czibor32
=-Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
justhpeter
@Eriksson: @wagabund: Magyarországnak nem kell az Unió, Magyarországnak nem kell az Euro, Magyarországnak nem kell a demokrácia, Magyarországnak Orbán kell, egy tolvaj senki. Meg fogja kapni. Igaz, meg is érdemli.
Eriksson
@justhpeter: Szerintem ez így nem teljesen igaz. Magyarországnak kell az unió, mert valahová tartozni kell. Magyarországgal és a volt komcsi országokkal egy baj van, történelmileg egészen más a fogalma a demokráciáról, mint a nyugati gyarmattartó államoknak.
Orbánnal pedig az a bajuk, hogy ezt ki meri mondani.
Eriksson
@justhpeter: Ja, még annyit. Gondolom van oka, hogy nincs még eurónk, de biztos vannak magasabb szempontok.
Józan paraszti szemmel nézve addig jó nekünk. Átszámoláskor minden egyes kereskedelmi vagy szolgáltatási érték árát felfelé kerekítenék, úgy vélem te is tudod, hogy ennek milyen következményei lennének a lakosságra nézve.
wagabund
@justhpeter: ezt a sok hülyeséget álmodtad? reggel nyolctól rendel az orvos...

fuss neki mégegyszer, ahelyett hogy oktatgatsz, mert nem érted miről is van szó...asszem nálad leugrott az ékszíj..
justhpeter
@Eriksson: 9:21: Ezek méltányolható érvek és lehet, hogy el is tudnám fogadni. Azt már kevésbé, hogy nem is törekszünk rá. Vagyis az euro adta nagyobb biztonságra nincs igényünk.

Orbánnal csak annyi bajom van, hogy egy nemzeti-keresztény mázba mártogatott kleptokráciát épít.
KisGenyo2
Mehet a süllyesztőbe a képen látható 2 szemét...
Eriksson
@justhpeter: Nem egyedül vagyunk ebben az ellenkezésben, lásd. Visegrádi 4-ek, amely éppen bővülni készül.

A kleptokrácia világjelenség.

Az éhínség nem azért van a Földön, mert képtelenek lennénk jóllakatni a szegényeket, hanem azért, mert képtelenek vagyunk jóllakatni a gazdagokat.

Teréz anya

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.