A brit miniszterelnök szerint az Egyesült Királyság EU-tagságának megszűnése (Brexit) után az uniós tagországokból érkező munkavállalók nem állhatnak majd be mások elé "a sor elejére".

Kemény szavak – Theresa May szerint a Brexit után az EU-munkavállalók nem állhatnak be csak úgy a sor elejére "a Sydneyből érkező mérnökök elé"

Theresa May brit miniszterelnök sajtóértekezlete a londoni kormányfői rezidencián, a Downing Street 10-ben 2018 november 15-én. Kormánya az előző nap jóváhagyta a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételrendszeréről szóló megállapodás-tervezetet, ám ez elleni tiltakozásul két miniszter és több államtitkár lemondott. Fotó: MTI/EPA/BLOOMBERG/DAVID LEVENSON

Theresa May a Brit Iparszövetség (CBI) hétfőn Londonban rendezett éves kongresszusán felszólalva kijelentette: az Egyesült Királyság értékeli azt a hozzájárulást, amelyet a bevándorlás nyújt hosszú évek óta a brit gazdaság fejlődéséhez.

A kormányfő szerint a külföldről érkezők a jövőben, a Brexit után is kedvező hatást gyakorolnak majd az ország életére.

Hozzátette ugyanakkor:

az EU-tagság megszűnése után teljes mértékben a brit kormány hatáskörébe tartozik majd annak ellenőrzése, hogy ki utazhat be az Egyesült Királyságba.

Ennek megfelelően megszűnik az a helyzet is, hogy

az Európai Unióból érkezők szakképzettségüktől vagy szakmai tapasztalataiktól függetlenül "beállhatnak a sor elejére, a Sydneyből érkező mérnökök vagy a Delhiből érkező szoftverfejlesztők elé".

A brit kormányfő szerint

a majdani új bevándorlási rendszer nem azt veszi majd figyelembe, hogy ki honnan jött, hanem azt, hogy miben tehetséges, milyen szakképesítést tud felmutatni.

Theresa May szerint ez szolgálja a brit üzleti szektor érdekeit is, mivel

egy ilyen bevándorlási rendszer alapján az Egyesült Királyság az egész világon vonzó helyszínné válhat "a legragyogóbb elmék" számára.

A brit kormányfő által hétfőn felvázolt majdani bevándorlási rendszer gyakorlatilag megfelel a brit belügyminisztérium mellett működő, de hivatalosan független bevándorlási tanácsadó szervezet (Migration Advisory Committee – MAC) nemrégiben ismertetett ajánlásainak.

A MAC javaslatcsomagja szerint a Brexit után alapesetben már nem lenne indokolt az EU-ból és a máshonnan érkezők nagy-britanniai letelepedésének és foglalkoztatásának egymástól eltérő szabályozása, mivel a migráció gazdasági hatása nem alapvetően a külföldi munkavállalók nemzetiségétől, hanem szakképzettségüktől, koruktól, foglalkoztatottsági rátájuktól és az általuk igénybe vett közszolgáltatásoktól függ.

A MAC jelentése hangsúlyozta azonban azt is, hogy

a Nagy-Britanniában dolgozó külföldi EU-munkavállalók a brit költségvetés és a szociális ellátórendszer jelentős nettó befizetői: a 2016-2017-es pénzügyi évben 4,7 milliárd fonttal (1700 milliárd forinttal) több adót fizettek az általuk igénybevett jóléti ellátások és közszolgáltatások költségénél.

A brit üzleti szektor szakmai szervezetei jó ideje folyamatosan figyelmeztetik a brit kormányt arra, hogy a külföldi EU-munkaerő alkalmazása a Brexit után is alapvető fontosságú lesz a brit gazdaság és a közszolgáltatások számára, a munkavállalók szakképesítésétől függetlenül.

A Brit Vendéglátóipari Szövetség (BHA) legutóbbi felhívásában közölte:

a brit éttermekben dolgozó felszolgálók 75 százaléka, a szakácsok 25 százaléka, a szállodák takarítási és egyéb fenntartási feladatokat ellátó személyzetének 37 százaléka más EU-tagállamokból érkezett.

A hét legnagyobb brit építőipari szakmai szervezet nemrégiben közzétett közös felhívásában hangsúlyozta, hogy országos átlagban 12,6 százalék,

Londonban viszont csaknem 50 százalék a külföldi EU-munkavállalók aránya a súlyos munkaerőhiánnyal küszködő építési ágazatban.

A Brit Iparszövetség vezérigazgatója a CBI hétfői kongresszusán, Theresa May előtt tartott beszédében súlyosan bírálta a kormány Brexit-stratégiáját.

Carolyn Fairbairn kijelentette: a Brexit "felemészti" a kormány minden adminisztratív kapacitását, és "felemészti a brit üzleti szektort is".

A CBI vezetője szerint a szervezet tagvállalatai több százmillió fontot költenek arra, hogy felkészüljenek a legrosszabb Brexit-forgatókönyvekre, és ebből egyetlen penny sem a munkahelyteremtést vagy az új termékek kifejlesztését szolgálja.

Más országok saját versenyképes jövőjüket formálják, miközben a londoni Westminster kormányzati negyede "él a maga beszűkült világában, amelyben szélsőséges álláspontok is dominánssá válhatnak".

Ez nagy tétekben űzött hazárdjáték, amelynek következményei között lehet az is, hogy az Egyesült Királyság megállapodás nélkül esik ki az EU-ból – fogalmazott a CBI vezetője.

Forrás: MTI

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A nagy kérdés csak az, hogy az EU tagság után is sorban fognak e állni az európai munkavállalók, hogy megzavarják Sydneyből érkezőket.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
A nagy kérdés csak az, hogy az EU tagság után is sorban fognak e állni az európai munkavállalók, hogy megzavarják Sydneyből érkezőket.
Eladott Ország
@Eladott Ország: Bocs kimaradt, a megszűnése után...
verőce21
Nem beszélve a Fidzsi-szigetekről érkező mérnökök elé!
Sandralita
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Szalai30
=--Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
cikicakk55
A szakképzetlen,de dolgozni akaró ember is talál munkát az EU-ban,amennyiben tényleg akar dolgozni. Pont az a gond Magyarországon is,gogy segédmunkásból,betanított munkásból hórukk emberekből van kevés.Ameddig nem tudnak mindent gépesíteni addig kell a munkaerő,az meg nem iskola függő.
cikicakk55
Mondjátok már meg nekem,mert most már kezd idegesíteni,hogy mit keresnek itt a Propelleren ezek a szex hirdetések? A rendes,tényleg a propi profiljához illő dolgokat le és kitiltják,de ezek a gusztustalan dolgok minden cikknél ott vannak.
Desischado
@cikicakk55: Ez engem is érdekelne! Semmi keresnivalójuk itt!

Angliának meg nem érdeke, hogy elűzze a munkavállalókat, mert azt nagyon megsínylené a gazdaság. May gondolkodhatna, és fogalmazzon jobban!
Eladott Ország
@Pegero: tegnap 17:37; És a fidesz tényleg elhitte, hogy jövőre ők vezetik Európát, olyan pallérozott agyúak vannak a soraikban. MÉG MINDIG TÍZEZRÉVEL VÁNDOROLNAK EL A FIATALOK MAGYARORSZÁGRÓL. 4.bp.blogspot.com/-MFgaIyigEc8/WvmF54_8MsI/AAAAAAABEUg/QNzIELhdvscPfB9sUKdITqX9dQdqIjFbgCLcBGAs/s1600/kivandorl180511harom-20180511.png
Itt nem kell okosabbnak lenni, mint a főnök. Épül-szépül az új csicsa értelmiségi világ Orbán valaga körül. a Fidesz körül megmaradt kósza értelmiség egyik alakját, aki bár nem szerepelt oly gyakran a nyilvánosságban, mint Kósa Lajos, meg ritkábban állt ki pacalt főzni a polgári oldalnak, azért fontos szerepet töltött be a Mészáros-Tállai-Pócs János kaliberű alakokkal feltunningolt fideszes világban. Már ha fontosnak lehet nevezni olyan kérdéseket, mint a magyar tudományos kutatások versenyképessége, a kutatói hálózat állapota, a magyar tudományos eredmények nemzetközileg láthatóvá tétele, vagy a tudományos kutatási alapprogram(ok) finanszírozása. Amióta Kósát a pedagógusnap alkalmából kitüntette a Klik, én már végképp nem tudom, mi az ami még egyáltalán fontos. Jó, persze azt eddig is tudtuk, hogy nem irigylésre méltó azoknak az élete, akik egyszer ebbe a kontraszelektált káderekkel kipárnázott körbe bekerültek. Ugyanis ebben az Orbán köré épülő világban a feltétlen tányérnyalás ab ovo kizárja az önálló gondolatok megfogalmazásának lehetőségét. Aki egyszer elköteleződött Orbán mellett, annak tudomásul kell vennie, hogy itt nem kell okosabbnak lenni, mint a főnök, a segg-, talp- és tányérnyalási teljesítmény viszi elébb a világot. Maradnak a Patyi Andrások meg az Ókovács Szilveszterek megalázkodni, meghunyászkodni a felcsúti trágyaszag előtt. És maradnak a jól fizetett segédmunkások, akik az örök áldozat szerepéből védik a mundér rég eljátszott becsületét. És jönnek a Káslerek, a valamihez is értő szakemberek helyett a tudományos-fantasztikus összeesküvés-elméletek hívei, szakpolitikusok helyett az alufólia sisak alá szorult agyú...
verőce21
@cikicakk55: (18:50) Nagy pénz van a pornóiparban. Sokat fizethetnek a modinak azért, hogy megtűrje ezeket a hirdetéseket.
Kaylanola
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Üdvözöljük = = > www.3xDate.top
cikicakk55
@Pegero: Semmi problémám azokkal,akiknek fontos a szex és érdekli őket az amit itt hirdetnek. Váljon egészségükre. Az internet biztosít a szexre vágyóknak is rengeteg hirdetési lehetőséget. A propin nem csak politikai cikkek jelennek meg,tehát nem csak politizálni járnak ide az emberek.Az megint más,hogy az ide látogatók legnagyobb része pont a politikai cikkek miatt olvassa az oldalt. Még is úgy érzem,hogy ezzel a hirdetéssel és azzal,hogy nem tiltották még le,csak leégeti magát ez az oldal. Menjenek a Blikkre, a Borsra,a Storyra, a Bestre, meg a bánatom tudja milyen bulvár oldalak vannak még.Ott bele fér a témákba,itt szerintem nem.
cikicakk55
@verőce21: Mondjuk ezt el is hiszem. Van az a pénz,amiért lejáratja magát ez az oldal. Kár,mert én szeretek ide járni.
kokopelli
@Eladott Ország: Tegnap előtt jelentette be a német kormány,hogy az EU-s tagállamok
jelentkező "SZAKMUNKÁSAI" nem lesznek előnyben azokkal szemben,akik az EU-n kí-
vülről jelentkeznek!Csak a szakmai készség dönt!Hogy ez a már dolgozó angolokat még
védi,vagy válasz a kilépésre,azt még nem tudni!A munkaadó nem fizeti ki a nyelvtanulást
ill. a lakbér-hozzájárulást sem!Otthon tanulni ill.spórolni,és azután jelentkezni! ;-)
Madácsi Pali
A brexit után beköszöntő recesszió, a Londont elhagyó bankszektor miatt egyáltalán nem lesz szükség új munkavállalókra.
kokopelli
@Madácsi Pali: négy vagy öt éve olvastam egy bécsi újságban,hogy a City (banknegyed)
Londonból,ami több mint a fele EU-s forgalmat bonyolítja le,Páris-ba és Frankfurt am Main-
ba költözik át a dolgozók nélkül! Betegre röhögik magukat ezek a bankok!Angol alkalmazot-
tak maradnak otthon!! Bye-bye!
Eladott Ország
@kokopelli: Az EU-n kívüli szakmunkások azért nem sűrűn jelentkeznek Németországban, a többit meg csak győzzék eltartani, mert azok sem tanulni, se dolgozni nem akarnak.
kokopelli
@Eladott Ország: Tévedsz!Jó lenne,ha a magyar királyi TV néha az igazságot is mutat-
ná! Az igazi menekültek!,nem akarnak a segélyszinten vegetálni úgy mint a törökök anno!
Iskolakötelesség van a gyerekeknek,és a szüleiknek van lehetőségük a képzésre!Engedd
meg,hogy azzal együtt,hogy az A.Merkel nem az én esetem,hadd közöljem,hogy ezt a szisz-
témát a nagyvállalatok sürgetik! Eddig nem igen jelentkeztek,mert hátra voltak sorolva az
EU-s munkavállalók mögé!Kikötés,hogy ezek az EU-n kívülről érkező szakmával rendelkező
munkavállalóknak saját költségen kell a nyelvet elsajátítrani,ill. a lakást financírozni! Mindent!
kapnak semmilyen támogatást!Sem nyelvtanfolyamra,sem lakbérkiegészítésre!
kokopelli
...a vége az unokámtól beleütve elrepült!
..lehet,hogy az angoloknak akarnak egyet "bevágni" válaszul az ő bejelentésükre!
Gauntlet
Theresa húzz a zavarosba ! a magyar mérnöki diploma is van olyan jó mint az ausztrál !
kokopelli
@Gauntlet: ..sajnos (?) az ausztrál mérnök perfekt angol! Szomorú,de én beszélgettem
nagyon kedves és tisztességes magyar nyelvvizsgázott sráccal,de meg kell mondanom,
hogy jobbat képzeltem el a követelményekről!...nem ő tehet róla!
A másmilyen mértékrendszerről nem is beszélve! Én dolgoztam "hardware-fejlesztésen" ,
de máig sem automatikus a 1"=2,54mm-es mértékrendszer (foot,inch, yard stb.)
tulipan
@durbincs: Mi a hézag nálad, Te narancsos seggnyaló, félfarok Sügér? Aha, egyszóval, Te szórakoztatsz ezzel a HIRDETŐS SEX-el? az abnormal,pisi-kaka sexel?:látni téged, te málé, rettenet csipázod eme súlyos aberráciot, a Ploesti bányakecódban. az üveges asztalodon? azt hova ferdülnál má ,azzal a repedt kis bornyi agyaddal ? talán a papir alapú Kincses Kalendáriumokat-Lexikonokat ,kéne olvasgatnod?s ne a magad elé tápolt orbáni narancsos menüt ollózgasd ide ? s nem gondoljuk hogy,mostantól olyan nagyon falnád a könyveket ? de -néha -néha egyegy szótárt megprobálhatnád? ha már a sors haverod,ilyen nívótlan,sex tivornyás? mán. meg reáizzadtál csak 102 éves Shakirára? nyálilag ,futószemölcsileg ?... @Durbincs: most már aztán hordj el magad, Te degenera gumbo? uncsi sötét fasz? egészen a Pokol 9. bugyrába, a többi narancsos sexhaver mellé, ahol aztán szakmányban irogathatjátok a mocskos sexhirdetéseiteket?
tulipan
@kokopelli: Végre már, ez megnyugtató!!!
tulipan
@Gauntlet: Bocsi, minusz angol nyelvtudás!!!
Eladott Ország
@kokopelli: tegnap, 15:52; EU-n kívülről érkező szakmával rendelkező munkavállalókra, na erre befizetnék...
kokopelli
@Eladott Ország: Európában (az angolokkal együtt) még 10 állam van az EU-n
kívül! Jöhetnek Keletázsiából vagy akár az USA-ból ill. Canadából is! Nem kell mindig
az afrikaiakra gondolni!Az is lehet,hogy ez egy "retour-kocsi" az angoloknak,hogy az
ő munavállalóik is szóba jöhssenek? Ilyen a politika! (;-))
tulipan
@durbincs: Mi a hézag nálad, Te narancsos seggnyaló, félfarok Sügér? Aha, egyszóval, Te szórakoztatsz ezzel a HIRDETŐS SEX-el? az abnormal,pisi-kaka sexel?:látni téged, te málé, rettenet csipázod eme súlyos aberráciot, a Ploesti bányakecódban. az üveges asztalodon? azt hova ferdülnál má ,azzal a repedt kis bornyi agyaddal ? talán a papir alapú Kincses Kalendáriumokat-Lexikonokat ,kéne olvasgatnod?s ne a magad elé tápolt orbáni narancsos menüt ollózgasd ide ? s nem gondoljuk hogy,mostantól olyan nagyon falnád a könyveket ? de -néha -néha egyegy szótárt megprobálhatnád? javulna tán az a szűkös szókészleted? ha már a sors haverod,ilyen nívótlan,sex tivornyás? mán. meg reáizzadtál csak 102 éves Shakirára? nyálilag ,futószemölcsileg ?... @Durbincs: most már aztán hordj el magad, Te degenera gumbo? uncsi sötét fasz? egészen a Pokol 9. bugyrába, a többi narancsos sexhaver mellé, ahol aztán szakmányban irogathatjátok a mocskos sexhirdetéseiteket?
tulipan
@durbincs: Remek ez az újjtásod, Te narancsseggnyaló félfaroknyi Sügér! Egészen üdítő!
De jó kellenek neked azok a kannibálok, na akkor vigyed?s ne csak lökdösd ide a szóvirágot?
Nekünk ide NEM kellenek ?s ha ezt nem érti 1000km-ről,s szavazati jogról hadovál ide nekünk? ...még mondhatnánk hogy rontaná a magyar vért onnan ? direkt - ? ejnye @Durbincs, ugyan minek? azt azokban a Ploesti bányaszakiskoláidban ottan az...iskoláiban nem éppen a jó eredményeket elérő,s gyorsanreagálló, nebulok csapatát vezethetted ?
Eriksson
Igaza van May-nek, hogy ezután megválogatják az érkezni vágyó munkavállalókat. Eddig az Eu-s országokból kötelezően befogadtak mindenkit válogatás nélkül, akik közül rengetegen kizárólag a brit szociális háló áldásos jótéteményeit óhajtották élvezni.
Léhűtő van nélkülük is éppen elég.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.