Könnygázzal oszlatták szombaton a francia rendőrök az üzemanyagadó emelése ellen tüntető sárga mellényesek közé keveredő szélsőségeseket a párizsi Champs-Elysées sugárúton.

A rendőrség szerint az incidensek azért robbantak ki, mert a tömeg elején mintegy száz jobboldali szélsőséges rátámadt a rendőrökre.

Forrósodik a hangulat: oszlatták a párizsi tüntetőket

A szélsőségesek feltörték az utcaköveket és barikádokat kezdtek építeni az úton, illetve feldöntötték a biztosítókordonokat.

Forrósodik a hangulat: oszlatták a párizsi tüntetőketA pártoktól és szakszervezeti támogatásoktól mentes, a közösségi oldalakon spontán szerveződött tiltakozó mozgalom egy hete kezdett útblokádokkal tüntetni országszerte az üzemanyagokra kivetett környezetvédelmi adó január 1-jére tervezett emelése ellen.

Forrósodik a hangulat: oszlatták a párizsi tüntetőket

A tiltakozás második felvonását jelentő tömegtüntetést szombatra hirdették meg Párizsba. Jóllehet a prefektúra csak az Eiffel torony-előtti Mars-mezőn engedélyezte a megmozdulást, délelőtt már több ezren gyülekeztek a Champs-Elysées-n.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Csizmás Kond: Igen. Olyan, ahol az emberek kifejezhetik ha nem tetszik ahogy a beosztottjaik irányítják az országot. Ha nem az ő érdekeikért mennek a dolgok.
tulipan
@Shikari: Hülyegyerek. Antimagyar szar vándorcigány!
Csizmás Kond
@Aki Én: ...kifejezhetik...a sajnos benne az hogy nem ott fejezik ki ahol kéne és akkor amikor kéne hanem akkor amikor rájuk jön...
Aki Én
@Csizmás Kond: Ők másképp gondolják. De gondolom ezt te innen jobban tudod. Pontosabban onnan, Romániából.
tulipan
@Shikari: Hülyegyerek. Antimagyar szar vándorcigány!
Csizmás Kond
@Aki Én: ..te most direkt a románozáshoz akartál kilyukadni...mer hanem elég süket a válaszod...
Amúgy már azt sem tudom hányszor mondtam hogy a nem tudsz tisztességesen társalogni húzz az anyádba...mi a picsáért nem tudod ezt megérteni ?
..biztos vannak még hozzád hasonló alulművelt szarkavaró haverjaid akikkel kiörjöngheted magadat a nemzeti kérdésekben, tehát mellőz engem .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.