Megszületett a lehető legjobb és egyúttal az egyetlen lehetséges megállapodás az Egyesült Királyság európai uniós kiválásának feltételrendszeréről – jelentette ki a brit miniszterelnök a vasárnapi rendkívüli brüsszeli EU-csúcs után.

Sajtótájékoztatóján Theresa May kizárta a kérdés újratárgyalásának lehetőségét, és ismételten hangsúlyozta, hogy

nem fognak második népszavazást kiírni az ország EU-tagságáról.

"Ez a lehetséges legjobb megállapodás, az egyetlen lehetséges megállapodás" – közölte a kormányfő, felszólítva a londoni törvényhozást a szerződés jóváhagyására.

Kiemelte, hogy mint minden tárgyaláson, itt is kompromisszumokat kellett kötni, de jó kompromisszumok születtek, amelyek tiszteletben tartják a brit álláspontot.

Hozzátette,

a londoni parlament még karácsony előtt szavazni fog, és ez lesz az utóbbi évek legfontosabb voksolása.

"Ezen múlik majd, hogy együtt továbblépünk-e egy fényesebb jövő felé, vagy megnyitjuk a kaput a még nagyobb megosztottság és bizonytalanság előtt" – hangsúlyozta.

May bejelentette, hogy szakértői elemzések közzétételével és nyilvános beszédekkel fog kampányolni az elfogadás mellett a következő hetekben.

Leszögezte, hogy

az Egyesült Királyság továbbra is "meleg, baráti kapcsolatban" marad a kontinens országaival, folytatódik a szoros biztonsági együttműködés is.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, noha tudja, hogy számos uniós vezető és sok honfitársa is így érez, ő a maga részéről nem szomorú országa kilépése miatt, inkább optimista, a brit állampolgárok akaratának pedig eleget kell tenni.

Az európai uniós tagországok állam- és kormányfői a várakozásoknak megfelelően vasárnap aláírták az 585 oldalas, jogilag kötelező érvényű kiválási egyezményt és a jövőbeli kapcsolatrendszer körvonalait felvázoló, 26 oldalas politikai nyilatkozatot.

A brit parlamenti szavazás kimenetele viszont közel sem egyértelmű, sőt egyelőre inkább az elutasítás tűnik valószínűbbnek.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Marigrinna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
szalai331
=-Itt találsz meztelen nők a városodban : Huit.Re/Nok

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.