Tomás Petrícek cseh külügyminiszter szerint Csehország számára az Azovi-tenger orosz elfoglalása éppen úgy elfogadhatatlan, mint a Krím félszigeté.

A cseh külügyminisztérium közleményében a nemzetközi jog durva megsértésének minősítette a Kercsi-szoros Oroszország által bevezetett blokádját és felszólította Moszkvát, hogy engedje szabadon az elfogott ukrán hajókat és tengerészeket.

"Nagyon nyugtalanítanak az Azovi-tengeren történtek, ahol a Kercsi-szorosban fegyveres incidens történt. Határozottan követeljük a feszültség csökkentését. Ahogy elfogadhatatlan számunkra az ukrajnai Krím félsziget orosz elfoglalása, úgy elfogadhatatlan az Azovi-tenger elfoglalása is" – írta Tomás Petrícek a Twitteren hétfőn megjelent bejegyzésében.

A cseh külügyminisztérium közleményben bírálta Moszkvát. "A szabad hajózás akadályoztatását a Kercsi-szorosban a nemzetközi jog durva megsértésének tartjuk" – olvasható a dokumentumban. Csehország felszólította Oroszországot, hogy engedélyezze a szabad hajózást az Azovi-tengeren, tartsa tiszteletben Ukrajna területi épségét és szuverenitását, és azonnal engedje szabadon az elfogott tengerészeket és hajókat. "Mindkét felet önmérsékletre szólítjuk fel" – szögezte le a cseh diplomácia.

Tomás Petrícek a Twitteren azt is közölte:

ha az Európai Unió szankciókat fogadna el az incidenssel kapcsolatban, Csehország támogatná azokat.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
S a derék Szájjártató nem mond semmit??? =))
relatív
A külügyek ilyen gyökér kezébe vannak ott IS, mint hazánkban ? Még annyit sem tud ez a f..z, hogy folyamatosan ' szankcióz ' az Európai Unió Oroszországgal szemben évek óta ?!

A cseheknél sem kötelező a tudás a vezetésben, ezért vannak azonos húron hazánkkal jelenleg.
papa.49
@RonaGyuri: Még nem kapta meg a LÓKUPEC pillanatnyi álláspontját )))))))))))))))))))))))
tulipan
@durrbincs: Hülyegyerek narancsseggbyaló félfaronyi Sügré! Enek nem zavarsz! AKKORÁKAT, HAHOTÁZOK RAJAD,Te buta várbunkó BOHÓC!!!
Te vagy ugye, az a HIRDETŐS StTRICI? A csak húgy..: +kula..: abnormal,pisi-kaka sexes?
jÓ LÁTNI milyen egy málé is vagy, rettenet, hogy csipázod eme súlyos aberráciot, üveges asztalodon? azt hova ferdülnÉL má ,azzal a repedt kis agyaddall ? talán a papir alapú Kincses Kalendáriumokat-Lexikonokat ,kéne olvasgatnod?s ne a maga elé tápolt narancsos menüt ollózgassa ide ? s nem gondoljuk hogy,mostantól falná da könyveket ? de -néha -néha tán egy egy szótár...? megprobálhatnál?ha már a sors haverod,ilyen nívótlan,sex tivornyás?
@durbincs: oszt te meg reáizzadál a csak 102 éves jó mekeg Shikarira? nyálilag ,futószemölcsileg ?...
Most máR végleg ldegenera gumbo LETTÉL? No. akkor innen mihamareabb
hord el magad.Te vagy, maga ballonkabátos játszoterek réme? megint csak újra kezdte ? a rányitott -édesanya automata esernyőket kioperálták a farpofájádból ? csak fülibe cseng, abnormális ? hogy a szülök a farpofájádba dugott esernyőt nyitják :( nyomd már meg a gombot !!!) de csakos NEKED, visszaeső pedo PONDRÓ

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.