Petro Porosenko ukrán elnök szerint azért kellett bevezetni a hadiállapotot, mert Ukrajnát egy nagyszabású szárazföldi agresszió veszélye fenyegeti Oroszország részéről.

Erről az ukrán államfő több ukrán televízióknak adott, kedd este sugárzott interjújában beszélt. Hangsúlyozta: az ország vezetésének kötelessége volt biztosítani a törvényi alapot az ukrán fegyveres erőknek arra, hogy ellenálljanak egy lehetséges nagyszabású orosz agressziónak.

Az ukrán elnök nagyszabású orosz szárazföldi támadástól tart

Fotó: Facebook/Petro Porosenko

"Ukrajnát az Oroszországi Föderáció teljes körű háborúval fenyegeti" – idézte az Ukrajinszka Pravda hírportál Porosenkót az Ukrajina televízióból.

Az elnök megjegyezte, hogy a hírszerzéstől kapott bizonyítékok alapján "megkétszereződött" az orosz harckocsik száma Ukrajna határa mentén. Szavai alátámasztására a televíziós újságíróknak műholdas felvételeket mutatott, amelyeken állítólag orosz katonai támaszpontok láthatók Ukrajna határától 18 kilométerre az orosz oldalon. A felvételek az UNIAN ukrán hírügynökség jelentése alapján szeptember 17-én, 24-én és októberben készültek.

"Pontos adataink vannak arról, hogy a Kercsi-szorosnál múlt vasárnap történt incidens, az ukrán hajók elleni orosz támadás, csak a kezdet volt" – szögezte le Porosenko.

A hadiállapot, amely az ukrán jogrend szerint a rendkívüli állapot egy formája, várhatóan szerdán lép életbe Ukrajna tíz – Oroszországgal és a Moldovához tartozó, Ukrajna által el nem ismert szakadár Dnyeszter Menti Köztársasággal határos, valamint a Fekete és az Azovi-tengerpart mentén fekvő – megyéjében 30 napi időtartamra.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fekete
Porosenko,ha az Oroszok ta'madnak,pa'r ora'tok ha van,teged pedig elso"nek ko"tnek fell.
szlaay4444
=--Itt találsz meztelen_lányok a városodban : . snurl.dk/meztelen
maci0427
Mire jó ez az állandó konfliktus keresés Európában !? Az Oroszok simán megeszik vacsorára az Ukránokat ! Ja, hogy ott van a NATO - EU meg minden ? És akkor jöhet a harmadik világháború ? Mert ha nem is ez jön, de egy nagyobb konfliktus az lehet és mi közel vagyunk hozzájuk !
görbetükör
Két férfi beszélget az orosz-ukrán helyzetről. (Persze, nem közterületen!)
Az egyik azt mondja:
-Félek, hogy hamarosan megint orosz szomszédaink lesznek.
Mire a másik:
-Én meg attól félek, hogy az osztrákoknak lesznek hamarosan orosz szomszédaik...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.