Csalódottságát fejezte Heather Nauert, az amerikai külügyminisztérium szóvivője keddi nyilatkozatában amiatt, hogy a magyar kormány az Egyesült Államok erre vonatkozó kérése ellenére Oroszországnak adott ki két, fegyverkereskedelemmel gyanúsított orosz állampolgárt.

A nyilatkozatban a szóvivő emlékeztetett arra, hogy az amerikai kormány az Egyesült Államok és Magyarország közötti kiadatási egyezmény értelmében kérte a szóban forgó orosz állampolgárok, idősebb és ifjabb Vlagyimir Ljubisin kiadatását Magyarországtól.

Washington szerint az orosz fegyverkereskedők kiadatási ügye alááshatja az amerikai-magyar bűnüldözői munkát

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

"Magyarország megtagadta az Egyesült Államok kérését és ehelyett a gyanúsítottakat Oroszországnak adta ki, ahol nem világos, hogy eljárást indítanak-e ellenük" – hangsúlyozta Heather Nauert.

Az Egyesült Államok – mint a közlemény leszögezte – "csalódott" a magyar kormány döntése miatt. Utalt arra, hogy az Egyesült Államok a magyar bűnüldöző szervekkel való együttműködésre alapozva terjesztette elő kérését, majd hozzáfűzte: Magyarország az Egyesült Államok partnere és barátja, azonban ez a döntés "megkérdőjelezi" Magyarország elkötelezettségét a bűnüldöző szervek közötti együttműködésre vonatkozóan.

A közlemény szerint a magyar kormányzati döntés nem egyeztethető össze a két ország bűnüldöző szervei közötti együttműködéssel, aláássa az eddig végzett közös munkát. Ezáltal pedig csökkenhet mind Egyesült Államok, mind Magyarország állampolgárai és az egész világ biztonsága,

A magyar Igazságügyi Minisztérium múlt pénteken az üggyel kapcsolatban arról tájékoztatott: Vlagyimir Ljubisin és ifj. Vlagyimir Ljubisin kiadatása a szokásos eljárás keretében zajlott. Mind az Egyesült Államok, mind az Oroszországi Föderáció igényt tartott a személyek kiadatására. Az említett személyeket az igazságügyi miniszter döntése alapján Magyarország az állampolgárság szerinti országnak – ez esetben Oroszországnak – adta ki.

A kiadatásról az igazságügyi miniszter a bírósági döntések alapján, a vonatkozó jogszabályoknak és nemzetközi szerződéseknek megfelelően hozta meg a döntést. Emellett a magyar kormány az Egyesült Államok nagykövetségével és hatóságaival konzultált és tájékoztatást nyújtott a döntésről.

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szlaay4444
-Itt találsz meztelen_lányok a városodban : . snurl.dk/meztelen
Sámannus
Örülnek is ám a bűnözők a fideszben.
Sámannus
Bűnöző simogató kórmányunk van. Ja, sokféle simogató van már régen kiderült, csak még nem esett le mindenkinek. Sőt terrorista simogató is. Ezt ne tévesszük össze más simogatókkal.
Külön létezik maffia simogató is. Kapnak külön államtitkárságot. Leginkább a mi vérünk szívására szakosodtak.
Jozefina
orbán csupán putyin kérését teljesítette!!!???
Eriksson
Újabb ok, hogy az USA és Magyarország megszakítsa diplomáciai kapcsolatait. Már nagyon sok van a rovásunkon. Ilyen megátalkodott önfejű népség nincs még egy a földön.
Jozefina
Szombaton a New York Timesban hosszú cikk jelent meg „A weboldal, ami megmutatja, hogyan halhat meg a szabad sajtó” címmel.
444.hu/2018/11/29/a-nemzetkozi-new-york-times-cimlapsztorija-lett-az-origo-orbanista-megszallasarol-szolo-cikk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.