A belga után a francia rendőrség könnygázt vetett be a sárgamellényesek ellen. Párizs központjában oszlattak.

A francia rendőrség könnygázt és vízágyúkat vetett be az üzemanyagadó emelése ellen tüntető francia sárgamellényesek ellen szombaton Párizs központjában, mert át akartak törni egy rendőrkordont. Helyszíni jelentések szerint legalább 24 erőszakos tüntetőt őrizetbe vettek.

Könnygáz és vízágyú Párizsban

A sárgamellényeseknek országosan ez a harmadik nagy tüntetése, és november 17. óta tartanak demonstrációkat különböző helyeken az ország útjain. Az egy héttel ezelőtti párizsi tüntetés már erőszakos volt. Pénteken kudarcba fulladt a sárgamellényesek két képviselőjének tárgyalása Édouard Philippe miniszterelnökkel.

Szombat reggel hat óra óta le van zárva a párizsi Champs-Élysées sugárút a forgalom elől. Sok üzlet és étterem kirakatát a tulajdonosok bedeszkázták erre a napra, okulva a múlt szombati károkból.

Könnygáz és vízágyú Párizsban

A tüntetők a sugárúton vonultak végig, és egy részük a Place de l'Étoile-on át akarta törni a rendőrkordont, amire a rendőrök könnygáz és vízágyúk bevetésével válaszoltak.

A tömeg szétoszlott, és helyenként kukákat borított fel, illetve gyújtott meg.

A rendőrök – tartva attól, hogy erőszakos szélsőbal-, illetve szélsőjobboldali elemek vegyültek a tüntetők közé – legkevesebb 24 erőszakos tüntetőt őrizetbe vettek.

Könnygáz és vízágyú Párizsban

A sárgamellényesek tüntetése mellett szombaton Párizsba demonstrációt hirdetett meg a CGT szakszervezet is, valamint várható egy tüntetés a külföldi diákok kiadásainak emelése ellen. A rendőrség mintegy 5 ezer tagját vezényelte ki szombaton a fővárosi utcákra, és további 5 ezret vidéken.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
Nálunk meg a közlekedési lámpákat is átprogramozzák, hogy fogyjon az üzemanyag, dőljön a lé a maffia kasszájába, legyen miből Mexikóba utalni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Britnemona
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Borsodi
@Gauntlet: Ezekben az emberekben még van vér,pedig százszor jobban élnek mint nálunk,persze nem a politikusokra gondolok,csak egy átlag munkás emberre.
1magyar
Ha ilyen ütemben szegényítik a magyarokat - nálunk is ez lesz.
gulyasgyula
@1magyar: ..."""Szegényedik """"??? Mikor jártál Wellness szállóban ...Menj el reggel egy iskola elé , minden gyereket kocsival visznek iskolába ...A kiskereskedelmi forgalom folyamatosan nő ...A MÉDIA MÁRK-ban olyan a forgalom mintha minden nap karácsony lenne ...ÍGY SZEGÉNYEDIK A MAGYAR ???
1magyar
@gulyasgyula: Én speciel, meg a többi hasonló jövedelmű ember ezeken a helyeken nem jelenik meg amiket felsoroltál. Havi 30 ezerből csak vegetálunk.
gulyasgyula
@1magyar: ...Nyilván vannak az országnak olyan részei ahol nincs munkahely de a Kádár rendszerben is volt ...A mi családunk is azért költözött 350 km-rel az ország nyugati részére mert nem akartunk vegetálni ...Ha tudsz tegyél ellene mert ez a különbség mindig megmarad

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.