Mégis sor került egy rövid, "rögtönzött" találkozóra Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök között a G20 országcsoport Buenos Aires-i csúcsértekezletének helyszínén – jelentették be amerikai és orosz részről anélkül, hogy bármiféle részletet közöltek volna.

Csak egy rövid flörtre futotta Trump és Putyin között a G20-csúcson

Korábban az amerikai elnök megerősítette, hogy találkozni kíván a csúcsértekezlet "margóján" orosz hivatali kollégájával, majd lemondta a találkozót. A hírügynökségek azonban jelentették, hogy helyi idő szerint péntek este mégis beszélt egymással röviden a két nagyhatalom vezetője, de csak annyi történt, hogy a családi fotózás előtti váltottak egymással egy-két szót.

A két ország kormányzatának tisztségviselői ugyanakkor kapcsolatba léptek egymással. Jurij Usakov, az orosz elnök külügyi tanácsadója elmondta: találkozott John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadóval.

Megállapodtak abban, hogy Oroszország és az Egyesült Államok kész a továbbiakban is tartani a kapcsolatot.

Újságírói kérdésre válaszolva, amely arra vonatkozott, hogy melyik fél kezdeményezte az effajta kapcsolattartás folytatását, Usakov azt mondta: az amerikaiak.

Azt a kérdést is feltették neki, hogy mikor találkozik legközelebb Putyin és Trump.

"Nem tudjuk" – mondta, hozzáfűzve: "kifejeztük sajnálatunkat, hogy (a két vezetőnek) nem sikerült mélyrehatóan tanácskozni. Meglátjuk, hogyan épülnek fel a tervek a továbbiakban".

A TASZSZ orosz hírügynökségnek Vlagyimir Putyin később elmondta, hogy rövid találkozójukon tömören kifejezték álláspontjukat a kercsi incidensről a Fekete-tengeren. Közölte: álláspontjaik nem egyeznek, mindenesetre ismertette Trumppal az orosz szempontot.

Az orosz elnök emellett reményének adott hangot, hogy a csúcson elmaradt hivatalos találkozójuk előbb-utóbb összejön, "majd ha készen áll rá az amerikai fél".

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Utolsó Trump-Putyin találkozó mielőtt leültetik Trump-ot hazaárulásért és a demokratikus választásokba való beavatkozásért...:)
SystemError
Utolsó Trump-Putyin találkozó mielőtt leültetik Trump-ot hazaárulásért és a demokratikus választásokba való beavatkozásért...:)
kokopelli
@SystemError: ..a Trump-li a "relatív valóság" nevű Nobel-díjra érdemes filozófiájával
fog érvelni! A hitelezők átverésén ill. földönfutóvá tételén,és a "Daily Soap" bájgúnárkodás-
on kívül mást nem tanult!
Foxley
J. L. remélem a börtöncelládbôl irogatsz, ahova valô vagy, karácsonyra kaphatsz esetleg csomagot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.