Az Európai Unió (EU) partnerországokkal folytatott együttműködése elmélyült, a külső határok védelme javult, az illegális migránsok száma a migrációs válság előtti szintre esett vissza – közölte az Európai Bizottság az európai migrációs stratégia végrehajtása terén elért eredményekről kedden közzétett jelentéséből.

A jelentés kiemelte, hogy az uniónak hatékonyabb eszközök állnak a rendelkezésére ahhoz, hogy területén a migrációt kezelje. A szöveg szerint az EU által alkalmazott átfogó megközelítés a főbb területeken eredményesnek bizonyult, ugyanakkor további erőfeszítésekre van szükség gyakorlati szinten az unión kívül és belül egyaránt. Az Európai Parlamentnek és a tagállamoknak pedig gyorsan véghez kell vinniük az uniós menekültügyi rendszer reformját.

Európai Bizottság: az illegális migránsok száma a migrációs válság előtti szintre esett vissza

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A dokumentum szerint kiemelten fontos, hogy még a jövő év tavaszán esedékes európai parlamenti választások előtt elfogadják azt az öt – kvalifikációs irányelvre, befogadási feltételekre, Európai Uniós Menekültügyi Ügynökségre, Eurodac-rendeletre, valamint uniós áttelepítési keretre vonatkozó – javaslatot, amelyek tekintetében egyetértés uralkodik. További négy bizottsági javaslat esetében – a menekültügyi eljárásokra vonatkozó rendelet, a dublini rendelet reformja, az Európai Határ- és Parti Őrség, és a visszatérési irányelv esetében – arra van szükség, hogy az európai parlamenti választások előtt politikai megállapodás jöjjön létre az érintett területeken – közölte az uniós bizottság.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
Ez cseppet sem zavarja qurmányt abban, hogy ismételten meghosszabbítsa a bevándorlás okozta válsághelyzetet.
szép új világ
Ez cseppet sem zavarja qurmányt abban, hogy ismételten meghosszabbítsa a bevándorlás okozta válsághelyzetet.
cikicakk55
Orbánékig ez a hír nem jutott el. Magyarország még mindig válsághelyzetben van a migránsok miatt. Szerintem ők élőben egyet sem láttak,csak videókon.Fogadni mernék,hogy a királyi tévében azt pont fordítva fogják leadni. Olyan jó lenne Viktorunkat kivinni valamelyik EU-s országba,egy NO-GO zónába és ott hagyni őket. Mehetne velük a TEK-is,ott semmit nem érnének.
Jozefina
Bukik a nem normális migránsozás???!!!
1magyar
@cikicakk55: Hát éppen ezt nem akarjuk, No-go zónákat Mo-on.
cikicakk55
Én sem akarok,pedig vannak,csak azokat a 600 évvel ezelőtt idetelepült barna bőrűek lakják. Minden városnak akár kicsi,akár nagy vannak olyan utcái,városrészei,amelyiket még fényes nappal is jobb elkerülni. Érdekes,hogy Hódmezővásárhelyen és Szegeden is a Gólya utca az egyik ilyen utca név,ahol nehéz végig menni egy fehér embernek egyedül. Persze ezeken kívül is vannak ilyen pár utcából álló részek amiket minden ember ismer.Aki 1 évnél régebb óta lakik ott az biztos. Nos én sem szeretném,ha ezek mellé még jönnének ugyan annyian amennyien már itt vannak,de ide csak a bűnözők akarnak jönni,azok is csak papírokért,aztán mennek tovább. Rájuk nem vonatkozik a tranzit zóna,kiutasítás,várakozás,elbírálás.Amint kipengették a pénzt Rogánnak és Habonynak,már mehetnek is bár merre Európában,de mint kiderült Amerikában is 700-an Magyar letelepedési engedéllyel jutottak el addig,természetesen hamis útlevelekkel. Az igazi gyalog migránsok,meg nem hülyék,hogy nyomorból nyomorba szökjenek.Nem kockáztatják az életüket közmunkáért. Nyugodj meg,nem kell attól tartanunk,hogy itt akarnak élni.Még ha köteleznék Őket,akkor is megpattannának. Esetleg a sittről nem,de arra mi szívunk,mert az adónkból kéne eltartani őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.