Mintegy ezer francia középiskolás követelte pénteken Párizsban Emmanuel Macron államfő lemondását. A diákoknak ez volt az első felvonulása a fővárosban, amióta a hét elején csatlakoztak a francia kormány szociális és adópolitikája ellen tüntető sárgamellényesek mozgalmához, valamint az oktatási reform ellen is tiltakoznak.

A 4200 francia középiskola közül 2-300-ban vannak hétfő óta megmozdulások.

Francia zavargások – A középiskolások megmozdulásai is folytatódtak

Jelszavakat skandáló fiatalok transzparenssel vonulnak a külföldi diákok tandíjának emelése ellen meghirdetett kormányellenes tiltakozáson Párizsban 2018. december 7-én. MTI/EPA/Ian Langsdon

A párizsi felvonulás végén – amelyet nagy erőkkel biztosítottak a rendőrök – a gimnazisták kezüket a tarkójukon összekulcsolva letérdeltek, hogy így tiltakozzanak egy nagy vitát kiváltó, előző napi rendőri beavatkozás ellen.

A Párizshoz közeli Mantes-la-Jolie-ban csütörtökön a rendőrség egy heves utcai zavargást követően 151 középiskolást előállított.

A rendőri beavatkozásról készült felvételek óriási felháborodást váltottak ki a közösségi oldalakon.

Ezeken az látható, hogy tucatnyi gimnazista ül vagy térdel a földön, kezét összekulcsolva vagy a tarkójára téve egy egyesületi létesítményben és annak udvarán.

Miután a hét eleje óta a középiskolások helyi megmozdulásait egyre hevesebb rendőri fellépés és számos incidens követte, egyre több középiskola kapcsolódott be a tiltakozási hullámba.

A gimnazisták mindenekelőtt az emelt szintű érettségi bevezetése és az egyetemi felvételrendszer reformja ellen tiltakoznak.

Forrás: MTI

Itthon - 2019. May 26., 09:55
Sorra dőlnek a rekordok az EP-választáson
Itthon - 2019. May 26., 08:06
21 európai ország választ vasárnap
Itthon - 2019. May 26., 09:30
Nem gond, ha más néven szavaz

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@Csizmás Kond: te sötét korlátolt bunkó én nem azt írtam (egyébként néhány kivétellel francia születésűek, sőt többüknek a szülei is, szemben nem kevés díszmagyarral), hogy akinek a francia világbajnokok nem franciák (egyébként hogy ünnepeltétek azt derék kóreai fickót aki VB-t nyert) az ne tépje most a mocskos pofáját, hogy a franciák tüntetnek, lévén a döntő többség nem ott született! =))
Csizmás Kond
@RonaGyuri: Gyuri , bunkó az aki a franciaországban születettet összekeveri a francia származással...ugyanis a francia magában nem országot jelent hanem nemzetíséget...de te a bunkózáson túl nem nagyon vagy otthon semmiben.
RonaGyuri
@Csizmás Kond: megint bebizonyosodott, hogy veled nincs értelme szóba állni, képtelen vagy felfogni a legelemibb dolgokat is! =))
Janos88
------Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
Ludas Matyi
Öljetek egymast Hunok, tapsol a fityesz! Mi a faszert a legszethuzobb, arulo, spicli nep a Magyar? Ez igy volt a kommunista idöben is, es ez igy van a jelenlegi elvtarsi rendszerben is. Maradtok a beka segge alatt, csak a szatokat jartatjatok, mig a franciak elinditottak a polgarhaborut, eddig meg fegyverek nelkül, de ami kesik nem mulik!
Teresinta
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Sport - 2019. May 25., 22:04
Magyar Kupa-győztes lett a Vidi
Szórakozás - 2019. May 25., 20:53
Ez a film nyerte az Arany Pálmát!