2018 utolsó (?) nagy, ám kétségkívül az egyik legfontosabb tüntetésére készülnek az dolgozói érdekképviseletek és a munkásokkal szolidaritást vállaló szervezetek: a rabszolgatörvény néven elhíresült, a munka törvénykönyvének módosítást célzó törvényjavaslat ellen várhatóan több ezres tömeg vonul ma Budapest utcáira. Kósa Lajos és Szatmáry Kristóf fideszes képviselők november végén nyújtották be a „rabszolgatörvény” néven elhíresült törvényjavaslatot, melynek elfogadása esetén évente 250-ről 400 órára nőhet a kiróható túlórák száma, ami 2,5 hónapnyi túlmunkát jelentene a munkavállalóknak, 6 napos munkahetekkel számolva. A rugalmas szerződésben foglalkoztatottak számára a munkaidőkeretet 12 hónapról 36 hónapra módosítanák, így csak 2,5-3 év múltával kellene kifizetni visszamenőleg a túlóráikat.

Forrás: merce.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Néhány beszéd, néhány frappáns skandálás - aztán vége a műsornak, lehet hazamenni. :(
Sok haszna nincs, eredmény nulla. :(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
Ha nem csak ímmel-ámmal tüntiznek pocsolyarészeg emberek, akkor a yard bajban lesz...ugyanis sem gumibotozni, sem könnygázozni, sem lövöldözni nem szabad, mert akkor oda a nagy mítosz, hogy itt szerethető, simogató rendőrség van...

ma a franciák megmutatják..(vagy nem)
tulipan
@durbincs: Mi van te narancsos seggnymaló, félfaroknyi Sgér? Oazt a helyzet?volt minivisli mérés ma is ? ma és persze a Te kis répácskád lett a legkiesebb ?hiába ilyen az élet , lápi homlokú, visszafajzott Neander-völgyi-törpe ?marék szotyi ésszel ? Csökött-falvai vagy,. ugy? ahol mindenki mindenkinek a rokona ,tesója ?apád -anyád csak sírnak ha Rád néznek ? 3.elemi óta, ahol aztán mindenből elhasaltál végleg ?ennyit arról a rettenet eszedről ?
kappan a kopi kopter ?
Ha meg férfileg teljesen tehetetlen hát tedd akkor közhírré? hisz hát élve megkaptad a nagy farost ? ahogy imádkozva kérted ?és hát csak nem bírsz vele ? azt a nagy kátrány szádat ? Lady Gaga elviseli ? mert itt nem osztatlan a sikered ? azt tudod-e ?Hej Unga bunga ? Heee ? Hej Unga bunga ? Hooo ?Hej Unga bunga ? Heee ? Hej Unga bunga ? Hooo ?"
Csak azt ne kérjed már még ? mikor Lady Gagázol ? és a körülállok unga - bungát énekelnek ? átszellemülve?ahogy ezt kell ,és szokás ? s mindezt persze és egyes egyedül csakis a Te kedvedért ? Tünj el innenvómár véglegommem abba s bányakecós román Ploestibe, a meztelen Shikati haverodhoz és firkálj ott a helyi bányahírlapnak, unga-bungát,hogy + még ?
wagabund
@durbincs: na azok tényleg beleszartak a ventillátorba...most próbálják lemosni, de már késő.
Csizmás Kond
...mostanig azért sírtak, azt hangoztatták, hogy azért mennek külföldre mert itt nincs munkalehetőség...most meg azon nyafognak hogy dolgozni kell...
Jozefina
Veszprém megyében már tegnap éjjel elkezdték az útlezárásoka!!! Minél több helyen kell a vidékieknek is fellépniük a diktatúra ellen!!!???
görbetükör
Néhány beszéd, néhány frappáns skandálás - aztán vége a műsornak, lehet hazamenni. :(
Sok haszna nincs, eredmény nulla. :(
görbetükör
@Csizmás Kond: Nem izzadsz még az erőlködéstől?
A munkalehetőségen kívül a bérek is gyalázatosak. Ezért megy ki sok szakember. Az ittmaradott meg háromszor annyit dolgozzon, tizedannyi bérért?
Ezért sírunk ám!
tulipan
@durbincs: Rájöttem mi a bajod kretén. Nem kicsi a pöcsöd, hanem nincs is.
Gondolom abba zakkantál bele, mikor lekapták a szerszámod. Megértelek... :(
Mondtam, hogy ikrás torzó vagy.
,,répácska? herélt? minivirsli? szoknyácska?..."
Abból, hogy az iskolát meg az elemit emlegeted még folyton, arra gondolok, hogy alulművelt vagy, talán nincs meg a 8 általános sem. A stílusod, az írásod, a felfogásod mind ezt igazolja.
Mondom, nézz meg egy pap bácsis felnőtt filmet, az való neked :)
Csizmás Kond
@görbetükör: munkalehetőség, bér és túlóra...
nakérlekszépen a munkalehetőség az tényleg ne a legkedvezőbb, viszont aki itthon szakemberként el tud helyezkedni az meg is él belőle...és szerintem időben megéri a külföldi hányatottságot.
A bér...hát az is vitatható, viszont csak az nincs megelégedve vele akinek szakmai hiányban minimálbért tudnak csak megállapítani.
...és túlóra...azt mindig magasabb áron fizették mint a szerződésben lekötött munkaidőt...mi a gond vele ?
görbetükör
@Csizmás Kond: Ja, szakemberként legfeljebb mint gázszerelő tud megélni.
Vajon miért is van olyan kevés szakember idehaza és miért tódulnak ki dolgozni a "halódó kapitalizmus" országaiba?
Az intenzív osztályon dolgozó nővér munkájából élj meg egy életen át!
Csizmás Kond
@görbetükör: Nagyonnehéz valakivel megértetni bármit is ha annak fogalma sincs mi mit jelent.
...szakma...az egy tanult foglalkozás ami minden létező foglakozásra érvényes. Aki azt becsülettel csinálja máshová is lehívják, aki nem az mehet tüntetni...
...és a nővérség nem szakma..hanem kisegítő foglalkozás.
görbetükör
@Csizmás Kond: no, ezzel a hozzászólásoddal kivívtad, hogy színvonal alatti vitapartner legyél. Én pedig nem megyek egy bizonyos színvonal alá.
Csizmás Kond
@görbetükör: ...hát persze...de nem is kell alább menj...ez is elég alacsony...
tulipan
@görbetükör: Ugyan, mit állsz le egy ilyen, román Kondással???
tulipan
@durbincs: @durbincs: Te narancsos seggnyaló félfaroknyi Sügér!Há' má' Te is elkoptál : Az a Ploesti bányakecó nem véd meg? mit vergődisz ? Hisz Te nem vagy egy boa ? csak egy sima gyűrűsféreg ? /gyengébbeknek giliszta ? / hát tartsd magad mindig ehhez ? Hja, magyarul nem tanítottak Ploestiben ?
tulipan
@durbincs: Te hülye narancsos seggnyaló félfaroknyi Sügér és sötéten, hithű propagandista, romány Ákkcentusos ,szerencsétlen, zombi undormány

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.