Egy bizonyos korig akár serkentő hatású lehet a munkahelyi hajtás, ausztrál kutatók viszont azt mondják, 40 éves kor felett jobb, ha visszavesz belőle az ember. Különben baj lesz. Több kutatás is hangsúlyozza, mennyire fontos a munka és pihenés közötti egyensúly betartása, hiszen a folyamatos hajtás kimerültséghez, rosszabb esetben pedig komoly egészségügyi problémákhoz vezethet. A Melbourne Institute Worker Paper című folyóiratban ismertetett tanulmányt jegyző tudósok szerint az lenne ideális, hogy a 40 évnél idősebbeknek mindössze 25 órát – azaz három bő 8 órás munkanapot – dolgozzanak, ezután ugyanis előbb kissé, majd intenzíven elkezd csökkenni a produktivitásuk (termelékenységük).

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: görbetükör
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
@tulipan: Na jó, azért ezt még egyelőre sehol nem vezették be.
De tény, hogy minálunk sokkal nagyobb a kiszolgáltatottság és kizsigerelés.
Háromszor annyit dolgozik egy magyar melós tizedannyi bérét, mint a "rothadó kapitalizmus' munkavállalói.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
görbetükör
@Eriksson: - Csak az a gond, hogy állandóan fejünk felett lebeg a bárd. Elég egy betegség - és nincs biztonság. Ha túléljük is valami szerencse folytán az egészségügy működését, az evezőlapát kihullhat a kézből. És akkor bizony marad a hánykolódás.
Nem tartok igényt luxus hajóra, de biztonságos kikötőre már nagyon is, mert baj, betegség bárkit bármikor érhet.
Eriksson
@görbetükör: Tökéletesen igazad van, de örök pesszimizmusban sem lehet élni. Az csak bevonzza a bajt.
görbetükör
@Eriksson: Sajnos, ez realitás. És túl sokaknak tény. Túl sokan maradtak az út szélen. És civil segítség nélkül még többen hullanának az árokba. :(
tulipan
@durbincs: Te hülye narancsos seggnyaló férfaroknyi Sügér és sötéten, hithű propagandista áruló!
tulipan
@durbincs: Te hülye narancsos seggnyaló félfaroknyi Sügér és sötéten, hithű propagandista, romány Ákkcentusos ,szerencsétlen , undormány

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.