Legalább hetven, a belga kormány gépjárműveket érintő adópolitikája miatt szerveződött, sárgamellényes tüntetőt állítottak elő, és több mint tíz ember ellen indítottak eljárást a hatóságok szombaton Brüsszelben.

A helyi lapok beszámolói szerint mintegy ötszáz tüntető a belvárost körülvevő belső körgyűrű és az uniós intézményeknek otthont adó városrész határán és utcáin gyülekezett, onnan vonult az Európai Bizottság és Tanács épületeinek otthont adó Schuman térhez, komoly fennakadásokat okozva a környék forgalmában. A teret teljesen lezárták, a tüntetők farkasszemet néznek a rendőrökkel.

Brüsszelben is az utcára vonultak

Beszámolók szerint egyesek szögesdrót akadályokat rongáltak meg, így közelebb kerültek a rendőrökhöz, akiket kövekkel, üvegekkel, kicsavart közlekedési táblákkal, valamint kukákkal dobáltak meg.

A legkomolyabb összecsapás eddig az Európai Parlament épületénél volt, ott a sorfalat álló rendőrök könnygázlövedékekkel szorították vissza a rendbontókat.

Brüsszelben is az utcára vonultak

A környéken szünetel a tömegközlekedés. A rendőrség beszámolója szerint sárgamellényes tüntetők az ország több részén, főként a Franciaországgal határos utakon és autópályákon folytatnak forgalomkorlátozó megmozdulásokat.

Belgiumban november második felében kezdődtek megmozdulások, a tüntetők útakadályokat emeltek, bevásárlóközpontokat és töltőállomásokat zártak el.

Rendőrségi források szerint a tüntetők közé rendbontók és közönséges bűnözők vegyültek, akik számos autót megrongáltak, kifosztottak, a kamionok rakományait megdézsmálták. A tüntetők múlt hétvégén két rendőrautót borítottak, majd gyújtottak fel Brüsszelben.

A megmozdulások kezdete óta legalább 150 embert vettek őrizetbe, közülük több mint 30 esetében indítottak eljárást. Az érintettek között többen ismertek a hatóságok előtt.

Brüsszelben is az utcára vonultak

A franciaországi tüntetőkkel rokonszenvező belga megmozdulások nem az üzemanyagadó emelése ellen, hanem

a kormány gépjárműveket érintő teljes adópolitikája, valamint a fűtőolaj és az elektromos áram magas ára miatt szerveződtek.

A brüsszeli megmozdulással egy időben Párizs belvárosi kerületeiben sárgamellényesek csoportjai összecsaptak rendőrökkel szombaton a francia kormány szociális és adópolitikája elleni tüntetés mentén. A szociális mozgalom keretében eközben több tízezer francia békésen tüntetett a nagyobb vidéki városokban, és több útblokáddal is nehezítették a közlekedést az autóutakon.

Cikk- és címlapkép: MTI/AP/Francisco Seco

(MTI)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
@Pegero: NEKED ertelmezesi problemat okoz a tenyek olvasasa is...Azonkivül olyan baromsagokat hordasz össze, hogy csak röhögni lehet rajta: "De legalább van ékezet, ami a magyar nyelv használatában elengedhetetlen..." A NYELV hasznalataban NINCS ekezet! Az csak az IRASban van! Te a nyelved persze olyasmire hasznalod, amihez semmi nem kell, csak bö nyal...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Janos88
--_---Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
Teresinta
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Csizmás Kond
Csak azt nem értem, hogy abban a nagy demokráciában és jólétben mi a picsáért nem férnek a bőrükben ?
parasutyo
elárulom nektek! idehaza a BIRKÁK hallgatnak!!! XD
teuton
@Csizmás Kond: A gombostünyi agyaddal es egyszamjegyü IQ-dal nem is lehet megerteni, hogy egy demokraciaan tüntetni lehet a kormany politikaja ellen! Es ha eleg kemyeny a tüntetes, akkor a kormany visszakozik, eltörli a tüntetes targyat alkoto törvenyt, lasd Franciaorszag. Ezt te soha nem fogod megrteni, mert a demokracia fogalma elötted ismeretlen.
teuton
@Pegero: Na itt egy ujabb analfabeta, aki a hirt el sem olvassa, de bemasolja 5 forintert amit a cedulan eletoltak. Fuss neki meg1x, miert mentek az utcara. A magas adok mellett tiltakoztak! Franciaorszagban mar sikerrel, a kormany visszavette az adoemelest!
Commenter
az új divat a sárga mellény kiváncsi vagyok hogy a nagy divatházak mikor rukkolnak elő pár százezer forintos verziójukkal...
teuton
@Pegero: Tudom, nehez az olvasas az fizetett troll analfabetanak aki csak bemasolni tudja a cedulan kapott maganvelemenyet, de a te kivansagodra sem fogom atallitani a klaviaturat! Apropo, a temahoz tudnal szolni, vagy csak a mocskolodasert fizetnek? Kitiltottak mint drotszamaras es itt vagy uj neven? A shikari haverod sem tud mast, egy szinvonalon vagytok...
Ja, vissza a temahoz... Melyik media emlitette a "migrans" szot a tüntetesekkel kapcsolatban a tüntetökröl? Erdekes modon 1 sem, csak a szelsöjobbos echo-tv... Neki biztosan szemelyesen mutatkoztak be: Jo napot kivanok, illegalis migrans vagyok...
teuton
@Pegero: Ha nem tudsz olvasni es nincs sajat velemyed, iratkozz be egy iskolaba! Ez itt nem egy oldal ahol mocskolodni kell es lehet, ha neked ilyen kell, menj a 888-ra vagy a kurucinfohoz! Ertelmes es intelligens emberek tehyekkel, ervekkel es adatokkal vitatkoznak, de nalad ilyenröl szo sem lehet, ha meg olvasni sem tudsz...
teuton
@Pegero: Tipikus primitiv fideszbirka.. Se teny, se erv, se adat, csak mocsok... Fizetett troll.
teuton
@Pegero: NEKED ertelmezesi problemat okoz a tenyek olvasasa is...Azonkivül olyan baromsagokat hordasz össze, hogy csak röhögni lehet rajta: "De legalább van ékezet, ami a magyar nyelv használatában elengedhetetlen..." A NYELV hasznalataban NINCS ekezet! Az csak az IRASban van! Te a nyelved persze olyasmire hasznalod, amihez semmi nem kell, csak bö nyal...
teuton
@Pegero: Na akkor ezzel le is zarhatod a szemelyeskedest. A következö posztban ejts talan nehany szot a cikk temajarol is. Pl. kik is voltak az utcan Brüsszelben? At ECHO-TV riporternöje arrol meselt, hogy a környezö parkokban tanyazo illegalis migransok... Es Franciaorszagban is talan a sargamellenyes "illegalis migransok" -mas fideszberenc trollok szerint csöcselek- miatt törölte el Macron at adotervezetet, emelte meg a minimalbert , törölte el a tulora- es a nyugdijadot?
teuton
@Pegero: Latom, meg mindig nem tanultal meg olvasni. No akkor leirom neked, talan valaki felovassa es ertelmezi...
A terrorista egy közönseges köztörvenyes bünözö, egyedül Franciaorszagban 27x volt büntetve 10 ev alatt, lamaint 4orszagban követett el lopasokat, betöreseket, rablasokat.
Franciaorszagban született francia allampolgar, mar az apja is az.
Az ilyen alakokoat könnyü beszervezni barmire, az utobbi evek terroristainak 99,9%-a ilyen kilatastalan jövövel rendelkezö volt.
A terrorista jellemzöj az, hogy lehetöleg nagy feltünest keltve, forgalmas helyen, nagyobb varosokban követi el a tettet, vallasi/politikai celunak beallitva. Holott elötte nem kerdezi meg, milyen allampolgar vagy vallasu az aldozata, hiszen a terroristtanak csak a feltünes- es felelemkeltes a celja. (Lasd több franciaorszagi renylet muszlim aldozatokkal!)
Erdekes modon viszont a felbujtoi soha nem vallalkoznak ilyen tettekre, jot röhögnek az ilyen szanalmas alkokon...
Pontosan ezt teszi a fidesz is, jot röhögnek a szanalmas birkakon, akik mindenfele hazug propagandat elhsznek, miközben üresre lopjak a zsebüket...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.