A francia középosztály elégedetlen, a politikai vezetés elleni tüntetésre politikai válasz szükséges – mondta Soós Eszter Petronella Franciaország-szakértő vasárnap az M1 aktuális csatornán.

A szakértő szerint Emmanuel Macron államfő kis időt nyert a hétvégén, a rendőrség jobban dolgozott. A sajtó szerint lesz kormányátalakítás, a kérdés az, hogy Macron most lépi meg vagy jövő februárban. Ha a köztársasági elnök ezt most lépné meg, akkor a karácsonyi asztalnál már mindenki erről beszélhetne, és az újévi beszéd is a kormányprogramról szólhatna – vélekedett. Szerinte Macron tarthat attól, hogy a korábbi francia elnök, Nicolas Sarkozy sorsára jut.

Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerint a benzináremelés elhalasztásával elkéstek. A tüntetéseken a "kemény mag" maradt, ezért erőszakosabbak. Hozzátette: megfigyelhető, hogy egyetlen párt sem próbált a tiltakozások élére állni, és meg sem szólalnak.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
A feladat örökké az, amikor a zűrzavar, a káosz a tetőpontra jutott és anarchiába terrorba fordul, megtalálni az embert, aki megállítja a káoszt az anarchia előtt. És megmenti, emberszabásúvá, használhatóvá teszi mindazt, ami a régi renddel szemben valóban fejlődés és haladás.
Ugyanakkor feladata megakadályozni, hogy a külső és belső "civil szervezetek" emberei ragadják magukhoz a vezetést. A forradalmat, káoszt csak olyan ember tud megállítani, aki a zavargásokból indult, akit a forradalom hulláma emelt fel.
Ilyen ember ritkán akad a történelemben. Cromwell, Napóleon, talán még egy kettő…
kereső
@verőce21: orbánt ki ne hagyd- a "fülke forradalmával"- vagy ellenforradalom volt?/van?
Hajlok arra,hogy az utóbbi- ha még jól emlékszem történelem tanulmányaimra.
verőce21
@kereső: Meg is állította a fülkeforradalmat!
(Már csak harcol.)
kereső
@verőce21: ja, leginkább a józan ész ellen.
verőce21
@kereső: (11:41) Nem hiszem. - Kinek a "józan esze" ellen?
Olsiosta
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.