Két medvét gázoltak el két nap alatt az erdélyi utakon.

Vasárnap késő este a Brassót Kézdivásárhellyel összekötő 11-es országúton, Székelyföld határának közelében egy olasz állampolgár gázolt el személygépkocsival egy több mint 300 kilogrammos medvét, és a vadat ezután a szembejövő gépkocsi is elütötte. Személyes sérülés nem történt, de a medve nem élte túl a balesetet.

Hétfőn este a Szeben megyei Bürkös (Barghis) falu határában ütötte el egy gépkocsi az úton sétáló medvét. Személyi sérülés ebben a balesetben sem történt. A megsérült állat az út melletti bozótba húzódott vissza, ahonnan kedd reggelre eltűnt.

Az Agerpres híre szerint Szeben megyében az év eleje óta már hat medvét gázoltak el autóval. A balesetekben négy medve elpusztult, kettő megsérült és elmenekült.

Múlt kedden Brassóban keltett riadalmat egy medve, mely fényes nappal egy bevásárlóközpont parkolójába tévedt, majd egy forgalmas úton menekült el a helyszínről.

Romániában egyre több gondot okoz a túlszaporodott medveállomány.

A környezetvédelmi tárca 2016 előtt évente 400-450 medve kilövésére adott engedélyt a vadásztársaságoknak, ekkor azonban a Ciolos-kormány a populációt szabályozó medvevadászatot is betiltotta. Egy tavalyi becslés szerint Romániában mintegy 6800 medve él.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.