Volt amerikai szenátorok véleménycikkben figyelmeztetnek az amerikai demokrácia megvédésének fontosságára a The Washington Post című lap hasábjain.

A 44 volt szenátor – köztük 32 demokrata párti, 10 republikánus és 2 független – a lap véleményoldalán kedden megjelent közös publicisztikában arra figyelmezteti a szenátus jelenlegi és a novemberi félidős választásokon újonnan megválasztott politikusait, hogy az Egyesült Államok "veszélyes időszakba" lép, és szükségesnek látszik az amerikai demokrácia megvédése. A politikusok arra sürgetik a szenátorokat, hogy emelkedjenek felül a politikai ideológiákon és a nemzeti érdekeket szolgálva védelmezzék az amerikai demokráciát.

Volt amerikai szenátorok figyelmeztették a mostaniakat a demokrácia megvédésének fontosságára

Fotó: Illusztráció/wikipedia Public Domain/Scrumshus

"Közeledünk a Robert S. Mueller vezette különleges vizsgálóbizottság munkájának lezárásához és a képviselőháznak az elnök és kormányzata ügyeiben folytatandó vizsgálatainak megindításához" – fogalmaznak a volt szenátorok, utalva egyes demokrata párti politikusok azon megjegyzéseire, miszerint az új, demokrata többségű képviselőház vizsgálatokat indíthat Donald Trump ellen. A politikusok szerint minderre olyan időszakban kerül sor, amikor "regionális konfliktusok és globális hatalmi összeütközések továbbra is fenyegetik" az amerikai biztonságot, gazdaságot és a geopolitikai stabilitást.

A cikket aláírók úgy vélik, hogy az Egyesült Államok olyan fordulóponthoz érkezett, amikor – ahogyan fogalmaznak – "demokráciánk alapvető értékei és nemzetbiztonsági érdekeink forognak kockán, és a jogállamot és intézményeink szabad és független működését" biztosítani kell.

A politikusok hangoztatták annak fontosságát is, hogy "kihívást jelentő időkben" félre kell tenni a politikai nézetkülönbségeket a kongresszusban. "Történelmünk nehéz pillanataiban, amikor alkotmányos válságok fenyegettek, a szenátus állt ki demokráciánk védelme mellett. Ma ismét ilyen időket élünk" – hangsúlyozták.

A cikk aláírói között van Max Baucus montanai, Evan Bayh indianai, Tom Daschle dél-dakotai, John Kerry massachusettsi demokrata párti volt szenátor. A republikánus táborból mások mellett a maine-i William Cohen, a New York-i Al D'Amato és a wyomingi Alan Simpson írta alá a cikket.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
Nagy a baj, ha ilyenre figyelmeztetni kell.
Werlissa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. February 26., 06:51
Eltűnt egy 12 éves lány
Itthon - 2020. February 26., 06:22
Sok csapadék, zivatar lesz országszerte
Szórakozás - 2020. February 25., 20:22
Beteg kisfiáért aggódott Curtis: "Szinte szörnyethaltam"