Nem léphetnek előre azok az országok, amelyekben a vezetés nem veszi figyelembe az emberek jogos dühét – mondta a sárgamellényes tüntetések kapcsán Emmanuel Macron francia államfő a csütörtöki brüsszeli EU-csúcson.

Az elnök leszögezte, hogy bár hisz az európai projektben, soha nem helyezné azt az állampolgárok jogos sérelmei elé.

Macron: nincs előrelépés, ha egy ország vezetése nem veszi figyelembe az emberek jogos dühét

Fotó: Facebook/Emmanuel Macron

"Egyetlen ország sem léphet előre, ha nem veszi figyelembe az emberek jogos dühét. Napjainkban ez a harag Európában mindenhol kifejezésre jutott" – fogalmazott.

Macron elmondta, hogy a csúcsértekezleten röviden érinteni fogják a sárgamellényes tüntetők lecsillapítása céljából bejelentett új, véleménye szerint "legitim és fontos" intézkedéseket is.

Hozzátette, fel fogja rá hívni kollégái figyelmét, hogy ezen lépések nem ássák alá a költségvetés stabilitását és a reformprogramot.

A francia államfő beszélt a kedd esti strasbourgi lövöldözésről is, és rámutatott, hogy a támadók Franciaországgal együtt Európát is célba vették.

Az uniós vezetők találkozójának kezdetén egyperces néma csenddel emlékeztek a strasbourgi áldozatokra.

Emmanuel Macron hétfőn bejelentette, hogy egyebek mellett megemelik a minimálbért, járulékmentessé teszik a kétezer eurónál alacsonyabb nyugdíjakat, illetve adó- és járulékmentessé teszik a túlórapénzeket.

Becslések szerint ezen intézkedések mintegy 8-10 milliárd euróba kerülhetnek, és így a francia államháztartás hiány túllépheti jövőre a bruttó hazai termék (GDP) 3 százalékánál meghúzott uniós plafont.

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
"... járulékmentessé teszik a kétezer eurónál alacsonyabb nyugdíjakat,..." Ez azért legalább 650.000.- ft. Mennyi az átlagnyugdíj. Tudom, más ország, más árak. De azért nem ennyire.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
/folyt/ A párizsi diétán hagyományosan három rend képviseltette magát: a nemesség, a papság, valamint a parasztságot és városi polgárságot magába foglaló harmadik rend küldöttei kaptak meghívást. A társadalom legalsó rétegeit képviselő követek a gyűlés megnyitása előtt elérték az uralkodónál, hogy – miután Franciaország népének túlnyomó részét ők képviselték – kétszer annyi embert küldhessenek Párizsba, mint a papi és nemesi rend. Lajos azonban szorongatott helyzetében is ravasznak bizonyult: elrendelte, hogy az országgyűlés szavazásain ne a képviselők, hanem a rendek voksát vegyék figyelembe, tehát a kétszeresére növelt harmadik rendi tábor véleménye ugyanúgy egy szavazatot ért, mint korábban.
tulipan
@Durbincs: TE HÜLYÉBBNÉL is hülyébb narancsos segglyuknyaló félfaroknyi SÜGÉR ! Hogy ityeg az a minivirsli ftyeg nálad??? az a 30IQ-s 30milis & Sexmanias-bálvány,a Ploesti a bányakecokban?? Jól megy a bolt a haver 102 éves Shikarival, mióta házhoz mentek, kinyalni a szaros seggeket??? Te abrom listakiiráy!! Ne vedelj már íannyit abból a vederből, a bányalóvizetpáletszetekbő!!! Ploesti ipari hulladék, kukalakó!? Mond csak Te, rettenet kulásszáju ?hogy mire nem elég az az 30IQ, az bizony meg felettébb látható is nálad? Ploesti kocsmaleszedő ? Csak nem világos, hogy a WC-t, vagy a pultot szeded le?
Egy bukott,lejárt-lemezes, pitiáner iszákos, senkiházi vagy ?? érted ? Derékig már a kukába-mit is nyöszörögsz? De nálstok a matatós kukás görény meg rég beépült a rokonságba?
vagy TÉGED, már az is nemzett ? Mert TE egy rettenet egy büdös állat VAGY ám ? Csíkos koma, a kopott bundájú ? azt tudod, ugye ? A tapló viselkedéseden meg igen jól látszik,hogy a Surmó Klón gyáros, a le Herélt jegyzett ? Hord el magad, de gyorsan! Te degenera gumbolett .. Ez itt, nem szexlap!!!
silber13
@durbincs: Bezony,maj szólok mán nekik, ogy a féleszű Surbins aztat üzené, hogy "fötörtessék ki magukat :-))))))))))
silber13
@durbincs: Egy buzi nekem ne tartson előadást! Vagyis egyszerűen: KUSS homokos!
1magyar
mmanuel Macron hétfőn bejelentette, hogy egyebek mellett megemelik a minimálbért, járulékmentessé teszik a kétezer eurónál alacsonyabb nyugdíjakat, illetve adó- és járulékmentessé teszik a túlórapénzeket.
VAlahogy így kellene nálunk is...
1magyar
A francia államfő beszélt a kedd esti strasbourgi lövöldözésről is, és rámutatott, hogy a támadók Franciaországgal együtt Európát is célba vették.

Becslések szerint ezen intézkedések mintegy 8-10 milliárd euróba kerülhetnek, és így a francia államháztartás hiány túllépheti jövőre a bruttó hazai termék (GDP) 3 százalékánál meghúzott uniós plafont.

Nem lépnék túl a költségvetést ha a bevételt a francia állampolgárokra költené nem a migránsokra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.