Az izraeli hadsereg megkezdte a Libanonból Izraelbe hatoló támadó alagutak felszámolását – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet csütörtökön.

A hadmérnökök elemzései és utasításai alapján az eddig megtalált négy járat mindegyikét más-más eljárással, szerkezetüknek megfelelően fogják megsemmisíteni a közel három hete megindított, Északi Pajzs fedőnevű hadművelet csütörtökön elkezdett második szakaszában.

A katonai közlemény szerint felszámolásuk idején nem ajánlatos azok közelében tartózkodni. Noha a műveleteket csakis izraeli területen végzik, a földalatti járatok libanoni szakaszát sem lehet majd tovább használni. A hadsereg képviselője ismételten hangsúlyozta, hogy az alagutak ásásával Libanon megsértette az ENSZ 1701-es határozatát és Izrael szuverenitását.

A munkálatok hosszabb ideig fognak tartani, s Izrael figyelmeztetett arra, hogy ne tartózkodjanak az alagutak libanoni bejáratánál a közeljövőben. Az izraeli hadsereg az utóbbi hetekben négy olyan alagutat fedezett fel a libanoni határ alatt, amelyet a libanoni síita Hezbollah szervezet egy későbbi támadásra készülve fúrt katonái számára.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.