Négy halottja van annak a pénteki robbantásnak, amelynek célpontja egy turistabusz volt Egyiptomban, négy kilométerre a gízai piramisoktól.

A hivatalos közlés szerint a detonációban három vietnami turista vesztette életét és egyiptomi idegenvezetőjük, további tíz ember pedig megsebesült. Közülük kilencen ugyancsak vietnamiak, a tízedik pedig a busz vezetője.

A robbanószerkezet házi készítésű volt, és az út mellett helyezték el.

A merénylet elkövetőjeként egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett, de – jegyzi meg a Reuters – iszlám szélsőségesek rendre elkövettek támadásokat korábban külföldi turisták ellen, hogy apasszák Egyiptom létfontosságú, idegenforgalomból származó jövedelmét.

Musztafa Madbúli egyiptomi miniszterelnök egy helyi tévécsatornának azt mondta, hogy a busz letért a biztonsági erők védte útvonalról. A jármű vezetője ugyanakkor azt állítja, hogy a turistabuszok megszokott útvonalán haladt a járművel.

Robbantás történt a magyarok egyik kedvenc turista helyén: négy halott van

Az egyiptomi belügyminisztérium szombat reggel közleményében arról tájékoztatott, hogy a busz elleni támadás után a rendőrség 30 szélsőséges fegyveressel végzett Kairó elővárosa, Gíza környékén és tízzel a Sínai-félsziget északi részén tartott terrorellenes razziákban. A tárca szerint a rendőrség felszámolta olyan szélsőségesek rejtekhelyeit, akik állami intézmények, idegenforgalmi létesítmények, vallási szentélyek, illetve katonák és rendőrök elleni támadásokra készültek.

A belügyminisztérium fényképeket is közzétett, amelyeken a tűzharcban lelőtt szélsőségesek vérbefagyott holtteste látható, de nem árulta el a kilétüket, és azt sem, hogy közük volt-e a busz elleni merénylethez.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Arnolista
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.