Csak úgy mellékesen vallotta be a molesztálást, miközben a katolikus egyházat bírálta. 

Egy gimnáziumban tartott beszédet Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök, és olyat mondott, ami miatt ismét rengeteg kritikát kapott. Az elnök – ahogyan már korábban többször is – arról beszélt, mennyire megveti a katolikus egyházat, ezzel kapcsolatban pedig bevallotta, hogy fiatalon kétszer is szexuálisan molesztálta a házuknál szolgáló szobalányt – írja a BBC.

Elszólta magát a Fülöp-szigeteki diktátor: bevallotta, hogy szexuálisan zaklatott egy nőt

Fotó: AFP

Duterte szerint a nő mindkét alkalommal aludt, amikor közeledett hozzá. Az akkor még fiatal Duterte először csak "megérintette" a szobalányt, másodjára viszont már benyúlt az alsóneműjébe is. Duterte azt mesélte a diákoknak, hogy mindkét alkalommal megijedt, ezért kiszaladt a fürdőszobába, hogy megtegye "az ilyenkor szokásosat".

Az elnök mindezt később meggyónta egy katolikus papnak, aki büntetésként öt Miatyánk és öt Üdvözlégy elmondására kötelezte, de Duterte ezt sokallta.

Az elnök által elmondottak után több nőjogi szervezet is tiltakozni kezdett, szerintük ugyanis Duterte története csak még inkább felbátorítja a férfiakat arra, hogy erőszakot tegyenek a nőkön. Egy nőjogokkal is foglalkozó politikai párt, a Gabriele közölte, hogy amit az elnök tett, nemi erőszaknak számít, és attól tartanak, hogy az eset hatással lesz a házimunkából élőkre. A Fülöp szigeteken még mindig sokan dolgoznak szobalányként, a párt pedig attól fél, hogy az ilyen történetek miatt – főleg, ha maga az elnök meséli azokat – a házimunkából élők csak még nehezebb helyzetbe kerülnek.

Az elnöki szóvivő nem sokkal később közölte, hogy az elnök csak kiszínezte a történetet.

(HVG)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
@Shikari: Olyan, mintha rájátszanál a fasszópóra, de ez az igaz éned...:)
SystemError
@Shikari: Hagyál már a csöves dumáddal. Itt egy tény van, hogy egy beteg geci vagy!
SystemError
@Shikari: Te vagy primitív, mint a faék! :)
SystemError
@Shikari: Vinnyogni te fogsz haver a csillagban vagy valamelyik pszichiátrián 10 éven belül !
Rockxy
A zorbánis nyilvánvalóan zaklatott két nőt minimum, mert nem az egyértelműen emeli a diktátorsági indexét.
SystemError
@Shikari: Irigykedsz mi, hogy másnak lehet fantázia, miközben a fideszben már reggel bogáig álltok a geciben, ha erről fantáziálsz, ha nem :) És akkor most én is sok smile-t rakok be, hogy éltessem mennyire vicces srác vagyok :))))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.