Az európaiaknak össze kell tartaniuk, hogy szembe tudjanak nézni az egyebek között az USA, Oroszország és Kína magatartása jelentette biztonsági kihívásokkal – mondta Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai bizottsági elnökjelöltje az APA osztrák hírügynökségnek adott interjújában.

Azt mondta, szükség van az Európai Unió egységére a mostani időkben, amikor a nemzetközi politikában „egyre zordabb szelek fújnak”.

Az EPP-csúcsjelölt elmondta, hogy Németország – és szűkebb hazája, Bajorország – mellett Ausztriában is rendszeresen megfordul majd a tavaszi EP-választások kampányidőszakában. Utalt arra, hogy szorosan együttműködik az EPP-hez tartozó Osztrák Néppártot (ÖVP) vezető Sebastian Kurz osztrák kancellárral.

Az európai parlamenti választás egyben iránykijelölés is, attól függően, hogy a politikai közép mozgalmának számító Európai Néppárt vagy a bal-, illetve jobboldali erők nyernek-e

– mondta a választásról Weber, aki szerint „az Európai Néppárt és az Osztrák Néppárt egyenlő a stabilitással, valamint az értelem Európájával”.

Az APA megkérdezte Webert, hogy nacionalistaként vagy partnerként tekint-e Orbán Viktor magyar miniszterelnökre.

A válasz:

Orbán Viktor nehéz partner. Hozott néhány olyan döntést, amelyet nem tudok elfogadni, amelyet a frakcióban nem tudunk elfogadni

Szerinte ilyenek például a CEU költözéséhez vezető lépések.

A tudományos élet szabadsága az Európai Unió egyik alapelve. Jómagam is arra szavaztam az Európai Parlamentben, hogy megindítsák a 7-es cikk szerinti eljárást Magyarországgal szemben, annak ellenére, hogy Orbán Viktor az Európai Néppárt tagja. Az Európai Néppártban nem lehet alkudozni az alapjogokról és az alapértékekről

– mondta.

Forrás: MTI, 444.hu

Címlapi kép: MTI/Koszticsák Szilárd

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
Jobban tennétek, ha azonnal megszabadulnátok ettől a gátlástalan mocsoktól, különben ti is a történelem szemétdombjára kerültök.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Testsúlyát illetően egyre NEHEZEBB!
.
De hazájában hiába GYŐZÖTT úgy, ahogy,
.
EMBERILEG megmérettetett és egyre SÚLYTALANABBÁ válik!
.
Milliók számára "csak" a KÖZJOGI MÉLTÓSÁGA tartja egyben!
mackoka46
Jobban tennétek, ha azonnal megszabadulnátok ettől a gátlástalan mocsoktól, különben ti is a történelem szemétdombjára kerültök.
Commenter
"Az európaiaknak össze kell tartaniuk, hogy szembe tudjanak nézni az egyebek között az USA, Oroszország és Kína magatartása jelentette biztonsági kihívásokkal" - mondta. Akkor ideje szembenéznie Magyarország illetve orbán (tudjuk Ön nem ellene szavazott)magatartásával is, mert a sort mégis Magyarországgal (hiszen nem orbán hanem az Magyarország ellen szavazott) lehetne folytatni. Félek, nem fogja az EU elindítani a 7. cikkely szerinti eljárást Magyarország ellen csakis az EP választások eredménye után.
Inferalsa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > tinyurl.com/kp95cw8
justhpeter
Nem kellett volna ennyire szabadjára engedni, mert már korábban tudni lehetett, hogy bele fog piszkítani az EPP fészkébe is.
Commenter
@justhpeter: nem, és mégis. Mert a szavazatok számítanak nekik is.
desiro
Manfred Weber úr, jó lenne, ha már észre vennétek és tennétek is ellene, nem NEHÉZ hanem SÚLYTALAN, sunyi tolvaj, gazember a magyar emberek ki rablója, az uniós polgárok által a közösbe befizetett pénzek elpocsékolása az otabaságára. A magyar egészségügy, oktatás, MTA, CEU, stb. szétverése.Mit akartok még meddig vártok???
kereső
"Orbán Viktor nehéz partner".Weber úr! Mióta tekintenek demokraták partnernek egy diktatúrát épitő fasiszta -és sztálini kommunizmussal operáló, neohorthysta illiberális miniducet?,aki már minden vót-amit az érdeke úgy diktált. Vagy annyira kell az a EB elnöki szék, hogy lemegy kutyába,és még azon túl is?Szép!
Commenter
@kereső: szép új világ...szerintem a Nyugat most kivár, a belpolitikai helyzet miatt, Ők is látják, hogy túlment már minden határon, és nem néhány,hanem semmilyen intézkedésével demokrata politikus nem érthet egyet.Biztosan nem örült Manfred Weber sem a brazíliai performansznak.
kereső
@Commenter: őszintén szólva" lesajnálom!!",hogy Weber /Merkel minek örül,vagy minek nem! Az ő "demokrata" félrenézésük, pátyolgatásuk,simi-simi- zésük is kellett,ahhoz ,hogy orbán idáig jutott-és Magyarország lesüllyedt egy dél-amerikai banándiktatúra szintjére. Történelmi felelősségük ,hogy az Únió első fasiszta állama létrejöhetett,és még most is csak mis-másol,Merkel asszony meg hallgat. Köszönjük Emese!,hogy nem orbán -és kormánya ellen szavazott ,hanem Magyarország elllen. Mondjuk ezt alátámasztja a viselkedése, mert minden megnyilvánulása csak orbánt erősiti,és igy Magyarország ellenes!!!
Commenter
@kereső: ha változik a belpolitikai helyzet és a tüntetések országosak lesznek, már nem nézhetnek félre tovább,és ki kell zárniuk.
cikicakk55
Mindenhol azt lehet olvasni,hogy a magyar " birka nép" na ha mi 9,5 millióan birkák vagyunk,akkor mi az Európai országok jelzője.Hány éve is mocskolja Orbán az EU-t? Mennyi pénzt vettek vissza a gyalázkodásért,ha hazudozásért Orbántól,a Fidesztől, Benn az EU parlamentben hatalmas nagy a szájuk,de amint kijönnek minden marad úgy ahogy volt. Megy a tologatása a megoldásoknak. Újabb és újabb időpontokat tűznek ki,de nem a végső megoldásra,csak egy újabb tárgyalásra. Mi birka nép vagyunk,ugye,de mit tudnánk tenni,ha a híresen erős EU is tehetetlen egyetlen egy szellemi topronggyal szemben? Félnek tőle? Valami olyat tud,amit az Eu nem mer nyilvánosságra hozni,már pedig ha Orbánt kivágják,akkor az a bizonyos titok kiderül? Miért és mire várnak még? Orbán egyre több és több Uniós pénzt nyúl le. Nem tudom,hogy az állampolgárok tudják e,hogy az adójukból Orbánék kastélyokat,luxus repülőutakat,stadionokat építenek,pedig azt azért adja az EU,hogy Magyarország is felzárkózhasson úgy élet színvonalban,mint gazdaságilag a többi Uniós országhoz.Az lesz a vége,hogy egész Európát átengedi Putyinéknak és a Kínaiaknak. Merkel fel kéne már ébredni
Ancrilinna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > tinyurl.com/kp95cw8
namihami
Akkor minek tartják, miért tűrik?
Csak nem az általa hozott voksok számáért? Ami nélkül a Néppárt azonnal kisebbségben lenne. Mert szép dolog a gerincesség, de hazai fideszeseinkhez hasonlóan, a kassza csengése még szebb dolog.
Ezek is, mint a mi kormánypártiaink, azon az elven vannak, hogy:: Apját-anyját megölné, csak hogy részt vehessen az árvák vacsoráján.
És amíg ez a dominàns néppárti elv, addig Viktorunk nyerő helyzetben lehet.
anima
W1G

Kis fartúró karrierista latens náci pöcs, aki nagyon csúnyán kopaszodik, és titokban csodálja Orbán hatalomszerzését (fétis).
Rockxy
"A tudományos élet szabadsága az Európai Unió egyik alapelve"
Ha ez igaz lenne, mér rég nullához közelítenének az energiaárak.
Commenter
@cikicakk55: ez a birka jelző a népre csak és főleg most a Fidesz szavazók nyomán ragadt rá. A birkatürelműnek is egy ideig fát lehet vágni a hátán, de egy idő után nem tűr tovább. A tüntetésekkel elérkezett a nem tűr tovább.
kokopelli
@anima: ...vagy úgy kezeli,mint a kiscsoport hülye tagját az ovónéni,mert tudja,
hogy úgysem ér el nála semmit! Ha valaki születési defekttel jár az oviba.az más
kezelést kap,mint a normálisok!!? Türelem,türelem és csak a türelem! (;-))
SystemError
Azt akarta mondani Weber a diplomàcia nyelcén, hogy egy fasszópó, megbízhatalan gyógyszerfüggô Orbàn akinek egy szavàt sem sza ad elhinni, még pàrt salàdon belûl sem, mert szó nélkül beleszarik a sajàt fészkébe is..
cikicakk55
@Commenter: ma 08:44
Nagyon jó lenne ha igazad lenne. Abban már is igazad van,hogy a "birka" jelzőt azóta kapjuk,mióta Orbán van hatalmon. Engem ez nagyon zavar,mert nem érzem magamat és magunkat birkának,csak tehetetlennek. Az pedig nem ugyan az. Amennyiben lenne elég jogunk,elég médiánk,lenne független bíróságunk,amelyik a körmére mer nézni a Fideszes korrupt tolvajoknak is,nem lenne ilyen " birka" a nép,mert tudnánk,hogy van segítségünk és amit teszünk,ahhoz jogunk van. Ám a Fidesz elvett minden jogot,minden médiát a néptől így bár mit is teszünk,az bűn.Nagyon nem örülnék a véres hatalomátvételnek,vagy egy véres forradalomnak,de egyre kevesebb esélyt látok arra,hogy emberi sérülés nélkül leválthassuk ezt a kormányt.Ezért lenne jó,ha az EU is felfigyelne ránk és nem az időhúzást választaná.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.