James Jeffrey, az Egyesült Államok szíriai különmegbízottja vette át a dzsihadisták ellen küzdő nemzetközi koalíció különmegbízotti posztját is.

Új ember irányítja a dzsihadisták elleni harcot

(Fotó: SAUL LOEB/AFP)

Elődje, Brett McGurk decemberben nyújtotta be lemondását, mert nem értett egyet Donald Trump elnöknek a szíriai csapatkivonásról és a várható fokozatos afganisztáni kivonulásról szóló döntésével.

McGurk még az előző elnök, a demokrata párti Barack Obama kinevezettje volt, de Donald Trump megerősítette őt a hivatalában. Ő képviselte Washingtont az Irakban és Szíriában az Iszlám állam nevű terrorszervezet ellen harcoló nemzetközi koalíciónál. Megbízatása 2018. december 31-én ért véget.

A külügyminisztérium szóvivője, Robert Palladino közleményben jelentette be James Jeffrey nagykövet újabb megbízatását. Mint a kommüniké fogalmaz: a nagykövet "irányítja és koordinálja a szövetségesekkel a külügyminisztériumnak az amerikai csapatok Szíriából történő felelősségteljes kivonását célzó erőfeszítéseit". A külügyi szóvivő szerint a csapatkivonáskor – amelynek egyelőre nincs határideje és menetrendje – Washington figyelemmel lesz az amerikai érdekekre Szíriában és Irakban, beleértve az Iszlám Állam nevű terrorszervezet végleges legyőzését is.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Ez a gőgös amerikai szemtelenség mosolyogni való. Ez már a francia agybaj. A "droit de naissance" (születési jog) rögeszméje járványszerűen terjed és megfertőzte a gyülevész amerikaiakat is.
zzszalai
[#-Itt találszzz meztelen_lányok a városodban : My.Su/Lanyok
Ancrilinna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > tinyurl.com/kp95cw8
Rockxy
Akkor borítékolható, hogy a jihádisták nyerésre fognak állni hamarosan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.