Válltöréssel és zúzódásokkal szállítottak kórházba egy magyar állampolgárt Székelyföldön, akit egy medve támadt egy vadászaton.

Egy tízfős magyarországi csoport vaddisznóvadászaton vett részt, az egyik tagjukra Siménfalva környékén támadt rá a medve. A többi vadász a társuk megmentése érdekében többször a levegőbe lőtt, így az állat megijedt és elmenekült – számolt be a szóvivő.

A férfit mentővel a székelyudvarhelyi kórház ortopédiai részlegére szállították. Lukács Antal, a kórház menedzsere elmondta, hogy a medve megharapta és zúzódást is okozott a férfi bal vállán és karján, de a nyak tájékán is voltak sérülései. A vállán törést is elszenvedett, ezért műtétet hajtottak végre, de hétfőn már elhagyhatta a kórházat.

Magyar vadászra támadt egy medve Székelyföldön

Illusztráció: Pixabay

Az idén ez volt az első medvetámadás Hargita megyében. Romániában egyre több gondot okoz a túlszaporodott medveállomány, miután betiltották a vadászatukat. A környezetvédelmi tárca 2016 előtt évente 400-450 medve kilövésére adott engedélyt a vadásztársaságoknak, ekkor azonban a Dacian Ciolos vezette kormány a populációt szabályozó medvevadászatot is betiltotta. Egy tavalyi becslés szerint Romániában mintegy 6800 barnamedve él.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Az úgy kezdődött, hogy a medve visszaütött...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
A faszi szerencséje, hogy a medvénél nem volt puska ))))))))))))))))))))
Sámannus
@papa.49: Jobban járt volna, ha magára céloz, úgy hátha elsült volna:DD
kokopelli
@simmering73: ...a vadász ne hordjon "Hajrá Fidesz" kitűzőt!!!
dr. prédikátor
Fel vagyok mélységesen háborodva!Mi az hogy egy román medve magyar vadászra támad???Honnan veszi a bátorságot hozzá?Azonnal megtorló intézkedést a medve ellen!Tömjén zsoti!Azonnal tessék protestálni a medvénél és felelősségre vonni.Hallatlan.megint megtámadtak bennünket, most egy sorosista román medve. Kivégezni, felkoncolni megnyúzni!A bundáját pedig O1G várbéli dolgozó szobájába kiteríteni!!!
division
@Mirabilis: Én is nagyon szeretem az állatokat, csak kettőnk között az a különbség hogy én képes vagyok a józan gondolkodásra is ebben a témában.
Nessy
Ezek szerint a mackó nem volt képes a józan gondolkodásra. és támadt!
Biztos nem hagyták téli álmot aludni, és nyűgös volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.