Megtámadták a legnagyobb német ellenzéki párt, a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) brémai tartományi vezetőjét, a politikus kórházba került – jelentették kedden német hírportálok.

A Frank Magnitz elleni támadás ügyében politikai bűncselekmény gyanújával indult nyomozás, az eljárást a tartományi rendőrség államvédelmi osztálya és a brémai ügyészség folytatja.

A rendőrség közleménye szerint a szövetségi parlamenti (Bundestag-) képviselőt közterületen, a brémai belvárosban támadták meg hétfő késő délután. A politikusra több ember rontott rá, a támadásban megsebesült. További részleteket nem közöltek.

Az AfD tájékoztatása szerint a tartományi pártvezetőt hárman támadták meg, a maszkot viselő férfiak súlyos sebesüléseket okoztak neki, kórházi ápolásra szorul.

Mint a DW.com írja,

Frank Magnitz-ra három maszkos ember rontott rá Bréma belvárosában, akik egy fadarabbal leütötték a 66 éves férfit, majd a földön is belerúgtak.

Végül egy építőmunkás közbelépett, és elmenekültek a támadók.

Jörg Meuthen, a párt társelnöke a Twiterren azt írta, hogy

Frank Magnitzot félholtra verték.

A Bundestag több pártja elítélte a bűncselekményt. A szintén ellenzéki Zöldek részéről például Cem Özdemir, a párt egyik legismertebb politikusa kiemelte, hogy az erőszak a széles körben szélsőjobboldalinak tartott AfD-vel szemben sem megengedett, és csak az erőszak győzelméhez járul hozzá az, aki "gyűlölettel száll szembe a gyűlölettel".

A kormányzó Német Szociáldemokrata Párt (SPD) részéről Heiko Maas külügyminiszter hangsúlyozta, hogy az erőszak soha nem lehet a politikai küzdelem eszköze, "teljesen mindegy, hogy ki ellen vagy milyen okból".

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@Jozefina: Már tegnapelőtt lejátszották a térfigyelőkamera filmjét,amiben nem volt faléc,
amit a sértett is mondott,csak az egyik felrúgta és fektében egy másik fejbe rúgta!Nem
tudom melyik csatornán ment,de a sértett is így mondta el az adásban!! Az AfD nazi-kü-
lönítménynek ez egy pofon,de legközelebb ők maguk fogják azt kivitelezni! Az nem is kér-
dezték,hogy melyik gyereke lehetett a hatból,és melyik anyának a porontya a három fele-
ségtől!!Talán a török származású anya mischling kölyke,akiket a papa akarna kinyírni a
názi-pártjával?
nezelodo
Amatőrök! Egyszer Hatvanban az ilyen terroristák bohócnak öltöztek, és zaklatták a politikust, es dolguk végeztével csak az újságírót inzultálták. Mióta hatalmon vannak az igazi kérdezők a közelébe sem mehetnek az oveiknek.
kokopelli
@anima: mi a fake news? A térfigyelő,vagy a film?
teuton
@Shikari: Megkezdödött a munkaidöd? Meglesz a mai 100 db 1soros komment? Ertelme ugyan nics es nem is ertelmezhetök, de a penzert meg kell dolgozz! Hajra bele, vegyel peldat durbincs haverodrol!
teuton
@Shikari: TE hazafi??? Idiota, analfabeta, nocskolodo troll a helyesebb kifejezes! Többesszamban trollkodva osztogatod vagy vonod meg a magyar allampolgarsagot! Szanalmas...
En nem 5 ft-ert bertrollkodom itt naponta 50-100x, hanem dolgozom! Valamint a temahoz szolok hozza, mondom a velemenyem, veled ellentetben, aki csak szemelyeskedve mocskolodik mindenki ellen.
Apropo tema... megnezted a videot? Hol vanm ott fadarab, libsi, muszlim? Ja, a TENYEK teged a hazugsagoknal nem erdekelnek...
Azert itt van 3 teny, bar mar többször irtam, erre megsem reagaltal:
1. Nemetorszagban 2015 ota 10%-kal csökkent a büncselekmenyek szama, az 1 millio menekült ellenere. Valamint annak ellenere, hogy 2015 ota több cselekmeny szamit szabalysertes helyett büncselekmenynek.
2. A neonacik altal elkövetett politikai indittatasu büncselekmenyek szama a többszöröse a szelsöbalos büncselekmenyeknek.
3. Egy teren nött a büncselekmenyek szama: lakasbetöresek es zsebtolvajlasok. Az elkövetök 80-90%-ban kelet-europai EU-allampolgarok...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.