Megtámadták a legnagyobb német ellenzéki párt, a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) brémai tartományi vezetőjét, a politikus kórházba került – jelentették kedden német hírportálok.

A Frank Magnitz elleni támadás ügyében politikai bűncselekmény gyanújával indult nyomozás, az eljárást a tartományi rendőrség államvédelmi osztálya és a brémai ügyészség folytatja.

A rendőrség közleménye szerint a szövetségi parlamenti (Bundestag-) képviselőt közterületen, a brémai belvárosban támadták meg hétfő késő délután. A politikusra több ember rontott rá, a támadásban megsebesült. További részleteket nem közöltek.

Az AfD tájékoztatása szerint a tartományi pártvezetőt hárman támadták meg, a maszkot viselő férfiak súlyos sebesüléseket okoztak neki, kórházi ápolásra szorul.

Mint a DW.com írja,

Frank Magnitz-ra három maszkos ember rontott rá Bréma belvárosában, akik egy fadarabbal leütötték a 66 éves férfit, majd a földön is belerúgtak.

Végül egy építőmunkás közbelépett, és elmenekültek a támadók.

Jörg Meuthen, a párt társelnöke a Twiterren azt írta, hogy

Frank Magnitzot félholtra verték.

A Bundestag több pártja elítélte a bűncselekményt. A szintén ellenzéki Zöldek részéről például Cem Özdemir, a párt egyik legismertebb politikusa kiemelte, hogy az erőszak a széles körben szélsőjobboldalinak tartott AfD-vel szemben sem megengedett, és csak az erőszak győzelméhez járul hozzá az, aki "gyűlölettel száll szembe a gyűlölettel".

A kormányzó Német Szociáldemokrata Párt (SPD) részéről Heiko Maas külügyminiszter hangsúlyozta, hogy az erőszak soha nem lehet a politikai küzdelem eszköze, "teljesen mindegy, hogy ki ellen vagy milyen okból".

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
A jelek szerint a németek tanultak a történelemből. Nem engedik az újnáciaik dolgait azok szellemi és fizikai elődjének, bizonyos A.H.-nek a szintjéig fajulni. Annál is jól jött volns valami hasonló. És nem égett volna félporrá a világ, benne 40 millió emberrel. A következő háború, már csak az újabb fegyverek és az ilyen agyú felhasználóik miatt is, az utolsó lenne.
Most (reméljük) ennek a náci hulladéknak vertek némi történelmi ismereteket a fejébe.
Ha nem, a történelem- és fizikaóra szabadon és számolatlanul, a követőivel egyetemben, osztályismételtethető.
kokopelli
@namihami: valaki azt mondta,hogy nem tudom,hogy a következő világháborút mivel
vívják meg, de a negyediket kőbaltával és parittyával! (nem szó szerint ,de lusta voltam
utánanézni!)
namihami
@kokopelli: Félő, hogy IV.-dik már nem is lehetne.
A találkozó résztvevő híján elmaradna...
libellle
@namihami: Oje nem akarok gonosz lenni, de sajnos csak felholtra verték.
kokopelli
@libellle: Kiknek a gyülekezete az AfD? A máshol levitézlett ill.érvényesülni nem tudó
pártsenkiké!Eredetileg a német gazdaság idősebb ismert vezetői,nem a politikai kér-
désekkel,hanem pl az €-val,és az EU gazdaságával, mint most az angolok, foglalkoz-
tak!Sajnos a gazdasági szakembereket kiszorították a politikával foglalkozó senkik! Le-
het nekik tapsolni,de a nacionalista politikájukkal leß@rják a más nemzetű hasonló
pártokat is!"Alternatíva für Deutschland" és nem más népeknek is! A PEGIDA kismin
kezett változata! Egyik pártvezető a másik után távozik,mert tele tele lesz a hócipőjük!
Adócsalás,és hasonló dolgok miatt most is folynak állandóan vizsgálatok ellenük!
teuton
@Shikari: Mar megint analfabeta vagy? Olvasd a VALOS hireket! A rendörseg nem veletlenül volt szükszavu, ugynis elöbb kiertekeltek a kamerak felveteleit. A tenyek:
1. NEM voltak maszkosak a tamadok, es nem is 3an tamadtak meg, hanem csak az egyik. Könyökkel fellökte, a pasi elesett es mindharman elszaladtak.
2. NEM volt semmifele fadararab vagy bot, es nem is rugtak meg.
3. NEM vertek felholtra, nem is ütöttek meg, a fejen lett egy seb az esestöl.
4. Agyrazkodas veszelye miatt 2 napig korhazban volt, aztan hazament.
Te biztosan elsökezböl kapod a mis hireket, neked Moszkvabol biztosan azt is közöltek, hogy antifa... Erdekes modon a nemet rendörseg meg azt sem mondta, hogy esetleg politikai inditttatasu lehetett a tanadas, hiszen nem tudhattak, hogy egy naci a pasi...
Ja, es a sertett sem mond semmit, pedig az lett volna a legegyszerübb, ha azt allitja, Allahu Akhbar!-t kialtott a tamado. De talan csak egy adossagot akartak rajta behajtani...
advocat
@Shikari: Mint Prónay, Francia-Kis, stb?
verőce21
Ebben a hírben Cem Özdemir neve a legmegnyugtatóbb.
teuton
@Shikari: Antifa? Gyilkos? Ezeket a direktinfokat magad talaltad ki, vagy a naci-mesekönyvböl olvastad? Ha olvasni nem is tudsz, azert kepeket felismersz? A rendörseg kommentar nelkül nyilvanossagra hozta a videokat, mert a nacik politikai merenyletröl beszeltek. Kiderült, hogy se nem fadarabbal ütöttek le, se nem rugdostak, hanem egy szemely fellökte hatulrül es elesett. Hozza sem nyultak különben, hanem elmentek. A rendörseg ezert csak testi sertes miatt köröz. Na ennyit az alaptalan mocsokolodasrol... De neked bizonyara bemutatkoztak ez elkövetök (holott a video szerint csak 1 volt!), mint illegalis arab migransok, akik Soros segitsegevel jutottak Nemetorszagba es mellesleg a kommunista part tagjai...
En meg jol emlekszem a 2 evvel ezelötti berlini incidensre, amikor egy ferfi lelökött egy nöt a lepcsön es a kezeben levö sörösüveggel megütötte. A jol ertesült magyar nacik azonnal tudtak, hogy egy muszlim volt (sörösüveggel a kezeben setalva). Aztan hamar kiderült, hogy egy EU-allampolgar, büntetett elöeletü. Ez persze mar nem volt hir a jobbszelen. Meg a rendörsegi statisztika sem hir, miszerint Nemetorszagban 2015 ota 10%-kal csökkent a büncselekmenyek szama, az 1 millio menekült (es nem migrans!) ellenere. (Ehhez meg hozzatartozik az is, hogy azota több cselekmeny szamit büncselekmenynek, mint 2015 elött!) Csak a zsebtolvajlasok es lakasbetöresek szama növekedett, amiket 80-90%-ban kelet-europai, EU-allampolgarok követnek el.
Valamint a szelsöjobbos nacik altal elkövetett (politikai indittatasu) büncselekmenyek szama nött, 5x több ilyen elkövetö volt, mint balszelröl.
Ja, ilyen statisztikakat nem kell olvasni...
teuton
@Shikari: Eleg szanalmas vagy, hogy meg mindig nem tanultal meg olvasni es ertelmezni, meg magyarul sem!
1. Hol van a hivatalos hirekben, hogy antifa?
2. Mit jelent az antifa? A fasixhta ellenit! Tehat a fasisztak, a nacik a demokratak?
Kicsit nagy zavarok vannak a fejedben, en megvonnam töled az 5 forintot is a kommentjeidert, mert nem csak magad, hanem a megbizoid is röhejesse teszed ennyi "esszel"! Lasd durbics haverod: Egyetlen ertelmezhetö mondata sincs, de bevakar valamit a forditoprogrammjaval es egymast lajkoljatok.
Ja, hogy nem ereszkedjek le a ti nivotokra es csak szemelyeskedve mocskolodjak: A teny az, hogy 1 hete fellöktek egy szemelyt, aki elesett es beverte a fejet. Egyebkent nem bantalmaztak... Csak ezert lett hir, mert egy neonaci a sertett! Ezidö alatt törtent kb. 1000 testi sertes, nemi eröszak, pedofil eröszak, stb. es 5 gyilkossag Magyarorszagon, Ezek a hirek hol vannak, ezekröl miert nem kommentelgetsz???
Jozefina
Megérdemelte!!!? Ugyanúgy hazudnak, rémképeket látnak, mint itthon...!!?
kokopelli
@Jozefina: Már tegnapelőtt lejátszották a térfigyelőkamera filmjét,amiben nem volt faléc,
amit a sértett is mondott,csak az egyik felrúgta és fektében egy másik fejbe rúgta!Nem
tudom melyik csatornán ment,de a sértett is így mondta el az adásban!! Az AfD nazi-kü-
lönítménynek ez egy pofon,de legközelebb ők maguk fogják azt kivitelezni! Az nem is kér-
dezték,hogy melyik gyereke lehetett a hatból,és melyik anyának a porontya a három fele-
ségtől!!Talán a török származású anya mischling kölyke,akiket a papa akarna kinyírni a
názi-pártjával?
nezelodo
Amatőrök! Egyszer Hatvanban az ilyen terroristák bohócnak öltöztek, és zaklatták a politikust, es dolguk végeztével csak az újságírót inzultálták. Mióta hatalmon vannak az igazi kérdezők a közelébe sem mehetnek az oveiknek.
kokopelli
@anima: mi a fake news? A térfigyelő,vagy a film?
teuton
@Shikari: Megkezdödött a munkaidöd? Meglesz a mai 100 db 1soros komment? Ertelme ugyan nics es nem is ertelmezhetök, de a penzert meg kell dolgozz! Hajra bele, vegyel peldat durbincs haverodrol!
teuton
@Shikari: TE hazafi??? Idiota, analfabeta, nocskolodo troll a helyesebb kifejezes! Többesszamban trollkodva osztogatod vagy vonod meg a magyar allampolgarsagot! Szanalmas...
En nem 5 ft-ert bertrollkodom itt naponta 50-100x, hanem dolgozom! Valamint a temahoz szolok hozza, mondom a velemenyem, veled ellentetben, aki csak szemelyeskedve mocskolodik mindenki ellen.
Apropo tema... megnezted a videot? Hol vanm ott fadarab, libsi, muszlim? Ja, a TENYEK teged a hazugsagoknal nem erdekelnek...
Azert itt van 3 teny, bar mar többször irtam, erre megsem reagaltal:
1. Nemetorszagban 2015 ota 10%-kal csökkent a büncselekmenyek szama, az 1 millio menekült ellenere. Valamint annak ellenere, hogy 2015 ota több cselekmeny szamit szabalysertes helyett büncselekmenynek.
2. A neonacik altal elkövetett politikai indittatasu büncselekmenyek szama a többszöröse a szelsöbalos büncselekmenyeknek.
3. Egy teren nött a büncselekmenyek szama: lakasbetöresek es zsebtolvajlasok. Az elkövetök 80-90%-ban kelet-europai EU-allampolgarok...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.