Háromnegyed órás szünet után újraindult a drónok miatt leállított légifrogalom anglia legnagyobb repterén, a London melletti Heathrow-n.

Drón észlelése miatt felfüggesztették a felszállásokat kedd este a londoni Heathrow repülőtéren. Nem egészen háromnegyed órás szünet után a felszálló forgalom újraindult.

Nagy-Britannia és egyben Európa legforgalmasabb repülőterének közleménye szerint a repülési biztonság fenntartása indokolta az intézkedést. Heathrow a Scotland Yard bevonásával vizsgálatot indított az ügyben.

A rövid közleményből nem derült ki, hogy a drónt pontosan hol észlelték, de valószínűsíthető, hogy az északi pálya környékéről lehetett szó, mivel kedd este ezt használták felszállásokra.

A párhuzamos déli pályán folyamatos volt a leszálló forgalom.

Közép-európai idő szerint este háromnegyed 8 körül ismét elindult a felszálló forgalom Heathrow-n.

A második legnagyobb forgalmú brit repülőtér, Gatwick térségében közvetlenül karácsony előtt észleltek drónberepüléseket, amelyek miatt másfél napig zárva kellett tartani a Londontól délre fekvő hatalmas légikikötőt.

(MTI)

Korábban írtuk:

Drón észlelése miatt felfüggesztették a felszállásokat kedd este a londoni Heathrow repülőtéren.

A legnagyobb forgalmú brit és európai repülőtér közleménye szerint a repülési biztonság fenntartása indokolta az intézkedést. Heathrow a Scotland Yard bevonásával vizsgálatot indított az ügyben.

Újraindult a légiforgalom a drónok miatt leállított Heathrow-n

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A rövid közleményből nem derült ki, hogy a drónt pontosan hol észlelték, de valószínűsíthető, hogy az északi pálya környékéről lehet szó, mivel kedd este ezt használták felszállásokra.

A párhuzamos déli pályán folyamatos volt a leszálló forgalom.

A második legnagyobb forgalmú brit repülőtér, Gatwick térségében közvetlenül karácsony előtt észleltek drónberepüléseket, amelyek miatt másfél napig zárva kellett tartani a Londontól délre fekvő hatalmas légikikötőt. Emiatt több mint ezer járatot kellett törölni vagy más repülőterekre átirányítani. Az átirányítások és járattörlések 140 ezer utast érintettek.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.